Καλώς ήρθατε στην Trader24!
Trader24Trader24Trader24
2112346676
tr24@hfeu.com
Παλαιό Φάληρο

Ενόψει των στοιχείων μισθοδοσίας της Παρασκευής στις ΗΠΑ, οι μετοχές ανακάμπτουν

  • Home
  • Market News
  • Ενόψει των στοιχείων μισθοδοσίας της Παρασκευής στις ΗΠΑ, οι μετοχές ανακάμπτουν
Market Results

Την Πέμπτη, οι μετοχές ανέκαμψαν από τις αρχικές τους απώλειες και κατέγραψαν μέτρια κέρδη. Μετά την πτώση των δεικτών σε χαμηλά 6 εβδομάδων νωρίτερα στη συνεδρίαση, οι αγοραστές συνέρρευσαν σε αμυντικές μετοχές, γεγονός που βοήθησε την αγορά στο σύνολό της να σημειώσει άνοδο την Πέμπτη. Επιπροσθέτως, η κάλυψη των βραχυπρόθεσμων αγορών πριν από την ανακοίνωση της μηνιαίας έκθεσης για τη μισθοδοσία στις ΗΠΑ την Παρασκευή βοήθησε τις αγορές να ανακτήσουν τις αρχικές τους απώλειες.

Δείκτες

Σε αντίθεση με χθες, θετικά πρόσημα καταγράφηκαν και στους 3 βασικούς δείκτες στη συνεδρίαση της Πέμπτης, με τον S&P 500 να κλείνει με άνοδο 0,30%, τον Dow Jones να κλείνει με άνοδο 0,46% και τον Nasdaq να κλείνει περίπου αμετάβλητος στο 0,02%.

Μετοχές

Οι ισχυρότεροι του αναμενόμενου αριθμοί για τις αιτήσεις ανεργίας στις ΗΠΑ και τον βιομηχανικό δείκτη ISM του Αυγούστου προκάλεσαν αρχικά πτώση των μετοχών την Πέμπτη, ενισχύοντας το επιχείρημα ότι η Fed θα αυξήσει τα επιτόκια κατά 75 μονάδες βάσης αργότερα αυτόν τον μήνα. Επιπλέον, αφού η Κίνα έθεσε την πόλη Τσενγκντού υπό αποκλεισμό λόγω της αύξησης των μολύνσεων από το Covid, οι φόβοι για την παγκόσμια ανάπτυξη είχαν επίσης αντίκτυπο στις τιμές ανοίγματος των μετοχών. Τέλος, οι μετοχές υπέφεραν την Πέμπτη λόγω της αύξησης των αποδόσεων των παγκόσμιων ομολόγων με την απόδοση του 10ετούς ομολόγου να φτάνει σε υψηλό 9 εβδομάδων στο 3,293%.

Φαρμακευτικές Μετοχές

Οι φαρμακοβιομηχανίες αύξησαν τα κέρδη τους, καθώς οι επενδυτές αγόρασαν αμυντικές μετοχές του κλάδου, καθώς ο S&P 500 υποχώρησε σε χαμηλό 6 εβδομάδων. Η Pfizer έκλεισε με άνοδο άνω του +3%, η Johnson & Johnson έκλεισε με άνοδο άνω του +2% για να οδηγήσει τους κερδισμένους στον Dow Jones, ενώ η Moderna έκλεισε με άνοδο άνω του +5% την Πέμπτη για να οδηγήσει τους κερδισμένους στον Nasdaq. Επιπλέον, οι AbbVie, Amgen, Abbot Laboratories, Eli Lilly, Bristol-Meyers Squibb και Merck & Co έκλεισαν με άνοδο άνω του +2%.

Τεχνολογικές Μετοχές

Αφού η Nvidia προειδοποίησε ότι οι νέοι κυβερνητικοί κανονισμοί των ΗΠΑ που περιορίζουν την πώληση τσιπ τεχνητής νοημοσύνης στην Κίνα θα έχουν αντίκτυπο σε έσοδα εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων, οι μετοχές των αμερικανικών εταιρειών κατασκευής τσιπ υποχώρησαν την Πέμπτη. Η Nvidia σημείωσε πτώση άνω του 7% και κατέλαβε την πρώτη θέση μεταξύ των χαμένων του S&P 500. Επιπλέον, η AMD και η Applied Materials σημείωσαν πτώση άνω του 2% και τέλος, πάνω από 1% έχασαν οι Qualcomm, Broadcom και Marvell Technology.

Ενεργειακές Μετοχές

Την Πέμπτη σημειώθηκε πτώση στις μετοχές που σχετίζονται με την ενέργεια και τους παρόχους υπηρεσιών, με το αργό πετρέλαιο WTI να σημειώνει πτώση άνω του 3% σε χαμηλό 2 εβδομάδων. Η Valero Energy σημείωσε πτώση τιμών άνω του 5%, ενώ οι Devon Energy, Occidental Petroleum, Phillips 66, Haliburton, Schlumberger και Marathon Petroleum υποχώρησαν περισσότερο από 3%.

Ομόλογα

Οι αποδόσεις των ομολόγων αυξάνονται παγκοσμίως λόγω των προσδοκιών ότι οι κεντρικές τράπεζες θα σφίξουν επιθετικά τη νομισματική τους πολιτική για να καταπολεμήσουν τον πληθωρισμό. Την Πέμπτη, τα 10ετή ομόλογα Σεπτεμβρίου έκλεισαν με πτώση -28,5 ticks και η απόδοση των εν λόγω τίτλων αυξήθηκε κατά 6,2 μονάδες βάσης στο 3,255%. Επίσης την Πέμπτη, η απόδοση των 10ετών ομολόγων αυξήθηκε σε υψηλό 9 εβδομάδων στο 3,293%, ενώ οι τιμές των ομολόγων του Σεπτεμβρίου υποχώρησαν σε χαμηλό 9 εβδομάδων.

Για δωρεάν τεχνική ανάλυση μετοχών, το αμερικανικό χρηματιστήριο σήμερα και άλλες μετοχές χρηματιστηρίου, μεταβείτε εδώ.

Δείτε όλες μας τις αναλύσεις και στο OT Markets.