Καλώς ήρθατε στην Trader24!
Trader24Trader24Trader24
2112346676
tr24@hfeu.com
Παλαιό Φάληρο

Σημαντικά θέματα για να παρακολουθήσετε την τρέχουσα εβδομάδα στις αγορές

  • Home
  • Market News
  • Σημαντικά θέματα για να παρακολουθήσετε την τρέχουσα εβδομάδα στις αγορές

Ο S&P 500 έχασε το 2,7% της αξίας του την περασμένη εβδομάδα, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq έχασε 3,6%. Σε ετήσια βάση, ο πρώτος έχει υποχωρήσει έως σήμερα κατά 18,2%, ενώ ο δεύτερος έχει σημειώσει τρομακτική πτώση 26,5%. Ωστόσο, οι απώλειες δεν ήταν εντελώς απροσδόκητες. Ο Τζερόμ Πάουελ, επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, αναγνώρισε πρόσφατα σε ομιλία του ότι η στρατηγική της κεντρικής τράπεζας για την καταπολέμηση του πληθωρισμού μπορεί να προκαλέσει κάποιο «πόνο». Στη συνέχεια, η αγορά είχε μια ολόκληρη εβδομάδα μέχρι το τριήμερο της Ημέρας της Εργασίας για να επεξεργαστεί τον αντίκτυπο της πολιτικής της Fed. Τα σημαντικά γεγονότα που πρέπει να έχουν κατά νου οι επενδυτές αυτή την εβδομάδα παρατίθενται παρακάτω.

Η έκθεση για την απασχόληση του Αυγούστου περιέχει συνολικά θετικά νέα

Οι βασικοί δείκτες έκλεισαν με αρνητικά πρόσημα την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου. Ωστόσο, ένα σημαντικό γεγονός -η έκθεση για τις θέσεις εργασίας του Αυγούστου- λειτούργησε τελικά υπέρ των μακροπρόθεσμων επενδυτών. Ο αριθμός των Αμερικανών που αναζητούν εργασία αυξήθηκε, γεγονός που μπορεί τελικά να μειώσει τις ελλείψεις εργαζομένων και να αμβλύνει κάποιες από τις πληθωριστικές πιέσεις που η Fed έχει θέσει ως βασική της προτεραιότητα. Οι επενδυτές θα πρέπει ωστόσο να προσεγγίζουν αυτές τις μηνιαίες ενημερώσεις με προσοχή. Ο Nasdaq έχει σήμερα αρκετά χαμηλές επιδόσεις σε σύγκριση με τον S&P 500, γεγονός που αποδεικνύει ότι οι απολύσεις στον τομέα της τεχνολογίας συνεχίζουν να έρχονται σε αντίθεση με τις θετικές επιπτώσεις στην ευρύτερη αγορά εργασίας.

Δεν επωφελούνται όλοι

Σύμφωνα με την ίδια έκθεση που αναφέρθηκε προηγουμένως, δεν επωφελήθηκαν όλες οι δημογραφικές ομάδες των ΗΠΑ από τα στοιχεία για τις θέσεις εργασίας του Αυγούστου. Σύμφωνα με την έκθεση της Associated Press, το ποσοστό ανεργίας των μαύρων αυξήθηκε τον Αύγουστο στο υψηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο, από 6% τον Ιούλιο σε 6,4%. Ανεξάρτητα από το υπόβαθρο, τα χάσματα μεταξύ των κοινοτήτων συσχετίζονται γενικά με το διευρυνόμενο χάσμα μεταξύ των πλούσιων και των Αμερικανών της μεσαίας τάξης. Και ακόμη και αν τα οικονομικά στοιχεία είναι θετικά, η συγκέντρωση του πλούτου σε μικρό αριθμό ατόμων θα μπορούσε τελικά να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα.

Η αγορά κρυπτονομισμάτων βλέπει κάποια ανακούφιση

Ο κλάδος των κρυπτονομισμάτων, που κάποτε ήταν ίσως ο πιο καυτός τομέας του 2021, δυσκολεύτηκε να βρει στήριξη φέτος. Στις 2 Σεπτεμβρίου, η κεφαλαιοποίηση της αγοράς όλων των κρυπτονομισμάτων ξεπέρασε προς στιγμήν το ψυχολογικά σημαντικό επίπεδο του 1 τρισεκατομμυρίου δολαρίων. Τα κρυπτονομίσματα, ωστόσο, υποχώρησαν και πάλι κάτω από το προαναφερθέν επίπεδο όταν η πρωινή συνεδρίαση έδωσε τη θέση της στην απογευματινή. Ο φόβος εξακολουθεί να διαπερνά την περιοχή, όπως σημειώνουν οι ειδικοί του τομέα. Πριν δεσμευτούν σε γνωστούς ανοδικούς καταλύτες όπως τα έργα blockchain που υιοθετούν μηχανισμούς συναίνεσης proof-of-stake, οι επενδυτές μπορεί να θέλουν να λάβουν υπόψη τους μια ποικιλία προοπτικών.

Για δωρεάν τεχνική ανάλυση μετοχών, το αμερικανικό χρηματιστήριο σήμερα και άλλες μετοχές χρηματιστηρίου, μεταβείτε εδώ.

Δείτε όλες μας τις αναλύσεις και στο OT Markets.