Καλώς ήρθατε στην Trader24!
Trader24Trader24Trader24
2112346676
tr24@hfeu.com
Παλαιό Φάληρο

Ανοδική αντίδραση στο Χρηματιστήριο Αθηνών με αύξηση της συναλλακτικής δραστηριότητας

  • Home
  • Γενικός Δείκτης
  • Ανοδική αντίδραση στο Χρηματιστήριο Αθηνών με αύξηση της συναλλακτικής δραστηριότητας

Ο Γενικός Δείκτης κατάφερε να μείνει σε θετικό έδαφος καθόλη τη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης της χρηματιστηριακής εβδομάδας, ακολουθώντας εξάλλου και το γενικότερο θετικό κλίμα τόσο στις ευρωαγορές όσο και στη Wall Street.

H σχετική, κατά 30% αύξηση του ημερήσιου τζίρου, τουλάχιστον συγκρινόμενος με πολλές πρόσφατες συνεδριάσεις, συνεπικουρεί στην παρατήρηση μιας πρώιμης αισιοδοξίας για την άμβλυνση των βραχυπρόθεσμης διάρκειας ρευστοποιήσεων, ενώ και η εβδομαδιαία απόδοση επετεύχθη θετική, κυρίως χάρη στον τραπεζικό δείκτη, του οποίου οι μετοχές υπεραπέδωσαν της αγοράς.

Μάλιστα, η ΕΤΕ και η ΠΕΙΡ κατάφεραν να στεφθούν δευτεραθλήτριες πίσω από τη CENER που ξαφνικά εκτοξεύτηκε στο +12% εβδομαδιαία.

Το αγοραστικό σήμα εν είδει επιβεβαίωσης από την προ εβδομάδων ανοδική διάσπαση είναι εν ισχύ με πρώτη αντίσταση τις 851 και στήριξη τις 832, με την έξοδο να φαίνεται κάτω από 818 σε ημερήσιο κλείσιμο και επόμενη στάση σε ενδεχόμενη πτώση τις 797.

Στο ταμπλό εταιρικών (εισηγμένων) ομολόγων συνεχίζονται οι εκπτώσεις σε αξιοπρεπέστατες εκδόσεις, όπως σε εκείνες των ΟΠΑΠ, ΕΛΧΑ, ΜΟΗ και ομίλου ΓΕΚ, δίδοντας ευκαιρίες αύξησης της “ασφαλούς” χαμηλής ονομαστικής απόδοσης.

Για καθημερινές τεχνικές αναλύσεις του Γενικού Δείκτη μεταβείτε εδώ.

Δείτε όλες μας τις αναλύσεις και στο OT Markets.