Καλώς ήρθατε στην Trader24!
Trader24Trader24Trader24
2112346676
tr24@hfeu.com
Παλαιό Φάληρο

Συγκρατημένη αισιοδοξία στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Με χαμηλή συναλλακτική δραστηριότητα, ο Γενικός Δείκτης κατάφερε να διατηρηθεί θετικός καθόλη τη διάρκεια της συνεδρίασης, επηρεαζόμενος από το συνολικό αισιόδοξο κλίμα στις ευρωαγορές και στη Wall Street.

Η πλειονότητα των μετοχών σε μεσαία και μεγάλη κεφ/ση είχαν πολύ καλή συμπεριφορά, με τους αγοραστές να μην απειλούνται επ’ ουδενί λόγο, και με εξόφθαλμη εξαίρεση τα διυλιστήρια ΜΟΗ και ΕΛΠΕ, δεν υπήρξε κάποια απόκλιση από το κανονικό.

Ωστόσο, η προαναφερθείσα έλλειψη σημαντικού όγκου δεν βοηθάει στην εξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων για τη βραχυπρόθεσμη συνέχεια, και το σενάριο του αγοραστικού σήματος εν είδει επιβεβαίωσης από την προ εβδομάδων ανοδική διάσπαση είναι εν ισχύ.

Η πρώτη αντίσταση φαίνεται στις 851 και η στήριξη στις 832, με την έξοδο κάτω από 818 σε ημερήσιο κλείσιμο και επόμενη στάση σε ενδεχόμενη πτώση τις 797.

Το ενδιαφέρον στην αγορά εισηγμένων εταιρικών ομολόγων συνεχίζεται, ενω να υπενθυμίσουμε ότι η το επενδυτικό μοτίβο καταλύεται από την επικείμενη ανακοίνωση των δεδομένων ΔΤΚ των ΗΠΑ, που με τη σειρά του θα δώσει προεξοφλητικό τόνο για το εγγύς μέλλον όσον αφορά στη μεταστρεφόμενη νομισματική πολιτική της Fed.

Για καθημερινές τεχνικές αναλύσεις του Γενικού Δείκτη μεταβείτε εδώ.

Δείτε όλες μας τις αναλύσεις και στο OT Markets.