Καλώς ήρθατε στην Trader24!
Trader24Trader24Trader24
2112346676
tr24@hfeu.com
Παλαιό Φάληρο

Οι λίγοι αγοραστές του ΧΑ υπερφαλαγγίστηκαν από τα μακρο των ΗΠΑ

Παρά τις διστακτικές (αποτυχημένες) προσπάθειες των επενδυτών να συντηρήσουν τον ΓΔ σε θετικό έδαφος, ήρθε η ανακοίνωση για τον ΔΤΚ των ΗΠΑ να σπείρει τον πανικό και να αναγκάσει σε εκτεταμένες απώλειες.

Το κλίμα αυτό ήταν παρόμοιο σε όλες τις χρηματαγορές, καθώς η αρνητική έκπληξη για 8,3% αντί του αναμενόμενου 8,1% έδωσε το εισιτήριο για την περαιτέρω αύξηση των επιτοκίων της Fed, στα πλαίσια της προσπάθειας για την καταπολέμηση του εγχώριου πληθωρισμού.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο, χάθηκαν προσώρας οι ελπίδες για μια ανάρρωση βραχυπρόθεσμου χαρακτήρα, και με αντίσταση τις 855 μονάδες περιμένουμε να δούμε τα αντανακλαστικά στις 832, ώστε να δούμε τη συνέχιση της κίνησης έως και την περιοχή των 787.

Τη μεγαλύτερη επιβάρυνση δέχτηκαν, όπως ήταν αναμενόμενο, οι τραπεζικές μετοχές, ενώ εντύπωση προκάλεσε η χαμηλή συναλλακτική δραστηριότητα, που εμποδίζει να επεκταθεί ο πανικός.

Το momentum στη Wall Street θα κρίνει και την κατεύθυνση στις επόμενες συνεδριάσεις, οπότε με δεδομένη τη συσχέτιση με την ειδησεογραφία παρακολουθούμε οποιαδήποτε εξέλιξη προκύψει.

Για καθημερινές τεχνικές αναλύσεις του Γενικού Δείκτη μεταβείτε εδώ.

Δείτε όλες μας τις αναλύσεις και στο OT Markets.