Καλώς ήρθατε στην Trader24!
Trader24Trader24Trader24
2112346676
tr24@hfeu.com
Παλαιό Φάληρο

Οι πωλητές απείλησαν το οχυρό των 800 μονάδων

Με τις πιέσεις στις διεθνείς χρηματαγορές να εντάθηκαν κατά την τελευταία συνεδρίαση της χρηματιστηριακής εβδομάδας, το ΧΑ δεν αντιστάθηκε και έδωσε μια από τις πιο βαριές εικόνες του έτους.

Τεχνικά, ο ΓΔ βρέθηκε στη ζώνη υποδοχής των 800 μονάδων, ως το τελευταίο προπύργιο ανοδικότητας, καθώς από εκεί και κάτω εισέρχεται σε αρνητική ζώνη, ακολουθώντας και το πτωτικό κομμάτι που δείχνει τον δρόμο για τις 770. Μάλιστα, αφενός η ήττα των λίγων αγοραστών που προσπάθησαν στην αρχή της συνεδρίασης να κρατήσουν χαρακτήρα, αφετέρου το κλείσιμο στα χαμηλά ημέρας και με αυξημένο τζίρο σε σχέση με αρκετές συνεδριάσεις, οδηγούν ευχερώς στο συμπέρασμα πως η τρίτη συνεχόμενη, και πιο επιθετική πτωτική συνεδρίαση ήρθε με υπεροπλία των πωλητών σε όλα τα επίπεδα. Ενδεικτικό ήταν πως μόλις μια μετοχή από τις 25 της μεγάλης κεφ/σης γλύτωσε (ΕΥΔΑΠ) ενώ και στο σύνολο του ταμπλό, μόλις 13 έναντι 93 πτωτικών.

Ο Τραπεζικός κλάδος επιβάρυνε περαιτέρω, με τις 4 μετοχές των συστημικών να καταγράφουν τις μεγαλύτερες απώλειες μαζί με εκείνη του ΟΤΕ.

Για τη συνέχεια, μια ανοδική αντίδραση, τουλάχιστον για να τεστάρει τη ζώνη των 815-820 είναι δικαιολογημένη, πάντως το κλίμα, ειδικά σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα, δεν είναι και το καλύτερο.

Για καθημερινές τεχνικές αναλύσεις του Γενικού Δείκτη μεταβείτε εδώ.

Δείτε όλες μας τις αναλύσεις και στο OT Markets.