Καλώς ήρθατε στην Trader24!
Trader24Trader24Trader24
2112346676
tr24@hfeu.com
Παλαιό Φάληρο

4η συνεχόμενη πτωτική ημέρα με χαμηλή συναλλακτική δραστηριότητα

Παρά τις πρωινές προσπάθειες να υπάρξει κάποια σταθεροποιητική δυναμική μετά τις τρεις συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις, το ΧΑ κινήθηκε και πάλι σε αρνητικό έδαφος, με την πλειοψηφία των εισηγμένων σε μεσαία και μεγάλη κεφαλαιοποίηση να εμφανίζουν και πάλι αδύναμη συμπεριφορά.

Σε κάθε περίπτωση και συνυπολογίζοντας το βαρύ κλίμα σε όλες τις διεθνείς χρηματαγορές, ο ΓΔ κινείται προς τη ζώνη των 770 μονάδων, με τις 810-815 να έχουν γίνει πλέον αντίσταση στην περίπτωση μιας οποιαδήποτε ανοδικής προσπάθειας. Εκεί, θα μπορούσε να δικαιολογηθεί η εμφάνιση αγοραστών, βραχυπρόθεσμου κυρίως χαρακτήρα, χωρίς ωστόσο να αλλάζει η γενικότερη πτωτική τάση.

Πρωτεργάτες στο χθεσινό πτωτικό momentum ήταν οι μετοχές του ομίλου ΓΕΚ που κατέγραψαν τις μεγαλύτερες ποσοστιαίες απώλειες από τον 25άρη, και οι τράπεζες εξαιτίας του μεγάλου όγκου σε σχέση με το σύνολο, με αρνητικά προφανώς πρόσημα.

Υπενθυμίζουμε ότι η περίοδος που διανύουμε ωφελεί τις τοποθετήσεις σε ομολογίες, ειδικότερα εκείνων των εκδοτών που φαίνονται στιβαρές εταιρικές επιλογές, καθώς η πρόσφατη άνοδος των επιτοκίων αναφοράς και η συν αυτώ προσδοκία συνέχισης αυτής της ορμής προκαλεί πιέσεις στην τιμή των ομολογιών στο ταμπλό, άρα και αύξηση της απόδοσης στη λήξη, ακόμα εκδόσεων με πολύ χαμηλό ονομαστικό επιτόκιο κουπονιών.

Για καθημερινές τεχνικές αναλύσεις του Γενικού Δείκτη μεταβείτε εδώ.

Δείτε όλες μας τις αναλύσεις και στο OT Markets.