Καλώς ήρθατε στην Trader24!
Trader24Trader24Trader24
2112346676
tr24@hfeu.com
Παλαιό Φάληρο

Ανθεκτικότητα στην περιοχή των 800 μονάδων

Με υπερπροσπάθεια από τη μετοχή του ΟΤΕ και βοήθειες από τον ..πάγκο των ΜΟΗ και ΜΠΕΛΑ, το Χρηματιστήριο Αθηνών κατάφερε να περισώσει την παρτίδα, και παρά την κακή εικόνα στις διεθνείς χρηματαγορές.

Έτσι, από το -1,5% του ΓΔ, επετεύχθη μέχρι και προσέγγιση στο αμετάβλητο, με μέτρια συναλλακτική δραστηριότητα και τις τράπεζες να έχουν ουδέτερη στάση, κυρίως ως προς τις πιέσεις που συνετελέσθησαν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης.

Στο τέλος της ημέρας, δεν αλλάζει κάτι στην ανάλυση που θέλει το Γενικό Δείκτη να έχει τις αντιστάσεις στις 810-815 μονάδες, που μόνο πειστική διάσπαση αυτών θα δώσει καλύτερη κίνηση προς τις 840. Η επόμενη στάση στην πτώση φαίνεται στις 770 μονάδες, με τη Wall Street να προσπαθεί να βρει πατήματα και ένα δολάριο να καταγράφει εκ νέου υψηλά 20ετίας έναντι των περισσότερων νομισμάτων. Δεύτερη συνεχόμενη ημέρα που επιβεβαιώνεται η αξία των 785 μονάδων, που σε εβδομαδιαίο πλάνο αποκτά θέση εξόδου από αγοραστικές θέσεις.

Η κατάσταση στο ενεργειακό σφίγγει περισσότερο τον κλοιό στην ευρωπαϊκή επικράτεια, και μένει να δούμε πόσες άμυνες μπορεί να βγάλει πια το μικρό αισιόδοξο μέρος των επενδυτών.