Καλώς ήρθατε στην Trader24!
Trader24Trader24Trader24
2112346676
tr24@hfeu.com
Παλαιό Φάληρο

Ασκήσεις ισορροπίας στο ΧΑ με χαμηλή συναλλακτική δραστηριότητα

Παρά τις πιέσεις που δέχτηκαν τόσο οι ευρωαγορές (λ.χ. Eurostoxx50 -1.50%) όσο και η Wall Street στο pre-market (τα ΣΜΕ του S&P500 στο -1,25%), το ΧΑ επέδειξε κρίσιμη ανθεκτικότητα, με μοναδικό μελανό σημείο τον χαμηλό τζίρο.

Έτσι, παρά το πρωινό αρνητικό πρόσημο του ΓΔ, οι συντονισμένες ενέργειες των λίγων αγοραστών οδήγησαν σε θετικό έδαφος αλλά δυστυχώς σε κλείσιμο κοντά στα χαμηλά ημέρας.

Κύριοι εκφραστές της ανοδικής προσπάθειας ήταν οι ΟΤΕ και ΜΥΤΙΛ τόσο από άποψή προσήμου όσο και από άποψη τζίρου, απορροφώντας συνολικά το 1/4 του συνολικού.

Στον αντίποδα βρέθηκε η μετοχή της ΕΥΑΠΣ που κατέρρευσε εξαιτίας των αδύναμων αποτελεσμάτων 6μήνου και τη συν αυτώ αντίδραση θεσμικών χαρτοφυλακίων, που αφορούν εξάλλου και στο μεγαλύτερο μέρος της μετοχικής βάσης της.

Η γενικότερη εικόνα δεν έχει αλλάξει, με τον ΓΔ να κοιτά το κλείσιμο της εβδομάδας και πάνω από τις 800, ώστε να συντηρηθεί η μεσοπρόθεσμη ανοδικότητα των 2 τελευταίων ετών, καθώς ενδεχόμενη απώλεια των 785 που δοκιμάστηκαν τρεις φορές θα επιφέρει άμεση κίνηση προς τις 770 σε πρώτη φάση, και είσοδο του Δείκτη σε αρνητική περιοχή.

Για καθημερινές τεχνικές αναλύσεις του Γενικού Δείκτη μεταβείτε εδώ.

Δείτε όλες μας τις αναλύσεις και στο OT Markets.