Καλώς ήρθατε στην Trader24!
Trader24Trader24Trader24
2112346676
tr24@hfeu.com
Παλαιό Φάληρο

Ρευστοποιήσεις στο ΧΑ με ρυθμό από τις ΗΠΑ

Στην ανακοίνωση του για άλλον ένα μήνα επίμονου πληθωρισμού στη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου στο 8,2%, όλες οι χρηματαγορές ανά τον κόσμο κινήθηκαν νοτιότερα, εντός μιας πτωτικής μεσοπρόθεσμης τάσης που διατηρείται πολλούς μήνες τώρα.

Η εν λόγω ανακοίνωση μεταφράζεται αρνητικά για τις μετοχικές αγορές και τις τιμές των κρατικών ομολόγων στη δευτερογενή αγορά (θετικά για την απόδοσή τους στη λήξη) καθώς εξασφαλίζεται η άμεση εκ νέου αύξηση των επιτοκίων αναφοράς της Fed, εν είδει αντιστάθμισης στο υφεσιακό περιβάλλον που επίκειται.

Στο ΧΑ, η αισιοδοξία στο πρώτο μισό της συνεδρίασης εξαφανίστηκε άμεσα, με τον Δείκτη να κινείται από την περιοχή του +1% σε αυτήν του -1%, με τους λίγους βραχυπρόθεσμους αγοραστές να αποσύρουν άμεσα οποιαδήποτε αγοραστική θέση κόντρα στο αρνητικό – όπως προεξοφλήθηκε – momentum.

Για άλλη μια φορά, η συναλλακτική δραστηριότητα ήταν αφενός πολύ χαμηλή, αφετέρου συγκεντρωμένη σε λίγους δεικτοβαρείς τίτλους και τον τραπεζικό κλάδο, επισημαίνοντας το αβαθές του ΧΑ. Επαναλαμβάνεται ότι τεχνικά, το επίπεδο των 785-800 μονάδων είναι κρίσιμο για τη μεσοπρόθεσμη συνέχεια, καθώς οριοθετεί τη μεσοπρόθεσμη ανοδικότητα των τελευταίων 2μιση ετών, με την κρισιμότητα να επιβεβαιώθηκε στην πολλάκις αδυναμία των πωλητών να κατέβουν κάτω από εκεί.

Για καθημερινές τεχνικές αναλύσεις του Γενικού Δείκτη μεταβείτε εδώ.

Δείτε όλες μας τις αναλύσεις και στο OT Markets.