Καλώς ήρθατε στην Trader24!
Trader24Trader24Trader24
2112346676
tr24@hfeu.com
Παλαιό Φάληρο

Illumina: Δεν μπορεί να ανασάνει η μετοχή της

  • Home
  • US Markets
  • Illumina: Δεν μπορεί να ανασάνει η μετοχή της

Ακολουθώντας έντονη πτωτική τάση, η μετοχή της Illumina (NASDAQ:ILMN) έχει ήδη απωλέσει το 50% της κεφ/σης στο ταμπλό εντός του 2022, και τα 3/5 στο 14μηνο, απόρροια τόσο των γενικότερων πιέσεων στη Wall Street, όσο και της έκθεσης των χρηματοοικονομικών της εταιρείας στο μεταστρεφόμενο περιβάλλον υψηλότερων επιτοκίων.

Συν αυτώ, η αδυναμία των αγοραστών να προσπελάσουν τα 220 δολάρια επιβεβαιώνει την ύπαρξη αρνητικού momentum με επόμενο στόχο τα 140, ως το κάτω όριο της εν λόγω κίνησης, με το στοπ από θέσεις short να είναι κοντά και πάνω από 225 σε κλείσιμο εβδομάδας, δίδοντας έτσι ενδιαφέροντα λόγο απόδοσης κινδύνου.

Χρηματοοικονομικά, η εταιρεία διατήρησε για το 2022 έναν συμπαγή κύκλο εργασιών πέριξ των 1,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων ανά τρίμηνο, ωστόσο η σοβαρή κάμψη της λειτουργικής της κερδοφορίας κατά 84% στα 30 εκατομμύρια για το β’ τρίμηνο, παράλληλα με τις μάλλον απαισιόδοξες πρόσφατες δηλώσεις της διοίκησης για τις επικείμενες υφεσιακές πιέσεις, λειτουργούν ανασταλτικά στην οποιαδήποτε προσπάθεια σοβαρής επενδυτικής τοποθέτησης. Τέλος, η απουσία μερισματικής πολιτικής της Illumina δεν της επιτρέπει να προσελκύσει μακροπρόθεσμα κεφάλαια.

Για δωρεάν τεχνική ανάλυση μετοχών, το αμερικανικό χρηματιστήριο σήμερα και άλλες μετοχές χρηματιστηρίου, μεταβείτε εδώ.

Δείτε όλες μας τις αναλύσεις και στο OT Markets.