Καλώς ήρθατε στην Trader24!
Trader24Trader24Trader24
2112346676
tr24@hfeu.com
Παλαιό Φάληρο

Τρίτη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Στα πλαίσια της γενικότερης προσπάθειας να αμβλυνθούν οι επενδυτικοί κίνδυνοι και να αντιδράσουν ανοδικά οι διεθνείς χρηματαγορές, ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε σε θετικό έδαφος καθόλη τη διάρκεια της δεύτερης συνεδρίασης της χρηματιστηριακής εβδομάδας.

Παρά το γεγονός ότι τα πρόσημα ήταν μικτά και το εύρος αρκετά στενό, ώστε να δικαιολογηθεί κάποια ισχυρή τάση, το momentum παραμένει θετικό, και μάλιστα σε μια αγορά που μοιάζει “κοιμισμένη” μετά από αλλεπάλληλες συνεδριάσεις χαμηλού τζίρου.

Σε αυτό το περιβάλλον και ειδικότερα υπό τη θεώρηση της άτσαλης εξόδου ενδεχόμενων short θέσεων, η αγορά μοιάζει έτοιμη να δει τις 870 μονάδες του Δείκτη, τουλάχιστον όσο παραμένει αλώβητη η ζώνη 785-800.

Οι μετοχές που αναμένονται να υπεραποδώσουν είναι σαφώς οι τράπεζες, οι ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, ΜΥΤΙΛ και οι μετοχές της πληροφορικής, όπως ΚΟΥΕΣ, ΕΝΤΕΡ και ΕΠΣΙΛΟΝ.

Τέλος, προσοχή χρειάζεται η αγορά εισηγμένων εταιρικών ομολόγων, διότι προσφέρει σημαντικές προσφορές σε “ασφαλή” καταφύγια, με καλύτερες εκδόσεις όλων τα ΜΟΗ, ΕΛΧΑ και ΟΠΑΠ.

Διαβάστε όλα τα νέα για το χρηματιστήριο Αθηνών σήμερα, πώς κινήθηκε ο γενικός δείκτης και τεχνική ανάλυση γενικού δείκτη.

Για καθημερινές τεχνικές αναλύσεις του Γενικού Δείκτη μεταβείτε εδώ.

Δείτε όλες μας τις αναλύσεις και στο OTMarkets.