Καλώς ήρθατε στην Trader24!
Trader24Trader24Trader24
2112346676
tr24@hfeu.com
Παλαιό Φάληρο

Στενό εύρος και χαμηλή συναλλακτική δραστηριότητα στο Χρηματιστήριο Αθηνών

  • Home
  • Γενικός Δείκτης
  • Στενό εύρος και χαμηλή συναλλακτική δραστηριότητα στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Ως μη γενόμενη, τουλάχιστον σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα, και η τρίτη συνεδρίαση της χρηματιστηριακής εβδομάδας, καθώς η εμφανής κόπωση των επενδυτών να ασχοληθούν με το ταμπλό δεν βοηθάει στη συναγωγή ασφαλούς συμπεράσματος για τη συνέχεια.

Η ανάλυση παραμένει να έχει άξονα περιστροφής τη ζώνη 785-800 μονάδων του Γενικού Δείκτη, καθότι έτσι οριοθετείται η ανοδικότητα των τελευταίων 2μιση ετών, με στόχο στην επικείμενη ανοδική αντίδραση τις 870.

Η αναντιστοιχία στις έντονες ρευστοποιήσεις σε ευρωαγορές και Wall Street και στην απόδοση του Δείκτη μας παραμένει έντονη, οδηγώντας στην παρατήρηση της παράδοξης ανθεκτικότητάς μας κόντρα στις ρευστοποιήσεις.

Από τη μεγάλη κεφ/ση, σηματωροί παραμένουν οι ΟΤΕ, ΟΠΑ, ΜΥΤΙΛ και τράπεζες, καθώς απορροφούν τη μεγαλύτερη συν/κη δραστηριότητα και οδηγούν με τη στάθμισή τους και το εγχώριο κλίμα.

Ειδική μνεια για τη μετοχή του ΟΛΠ που αναμένεται η αποκοπή υψηλού μερίσματος, και προφανώς οι επενδυτές την τίμησαν με μεγάλο θετικό πρόσημο.

Παραμένουμε να κοιτάμε την καλή απόδοση (στη λήξη) που χαρίζουν τα εταιρικά εισηγμένα ομόλογα, με καλύτερα αυτά των ΟΠΑΠ, ΜΟΗ και ΕΛΧΑ, ενώ όσο η Wall Street δείχνει σημάδια ανάκαμψης, τόσο μπορούμε να ελπίζουμε για καλή συνέχεια.

Για καθημερινές τεχνικές αναλύσεις του Γενικού Δείκτη μεταβείτε εδώ.

: Δείτε όλες μας τις αναλύσεις και στο OT Markets.