Καλώς ήρθατε στην Trader24!
Trader24Trader24Trader24
2112346676
tr24@hfeu.com
Παλαιό Φάληρο

Bitcoin και Ethereum παραμένουν σταθερά με – εκπληκτικά – χαμηλή μεταβλητότητα

  • Home
  • Crypto News
  • Bitcoin και Ethereum παραμένουν σταθερά με – εκπληκτικά – χαμηλή μεταβλητότητα

.

Κλείνοντας την εβδομάδα, τα κρυπτονομίσματα – ιδιαίτερα το Bitcoin και το ether – φαίνεται πως έχουν βρει κάποια πιο σταθερά πατήματα, προς μεγάλη έκπληξη όλων, καθώς η κρυπτο-αγορά είναι περιβόητη για την μεταβλητότητά της και τις απότομες διακυμάνσεις των τιμών της σε μικρό χρονικό διάστημα.

Bitcoin (BTC)

Το Bitcoin (BTC) κρατιέται σταθερά γύρω στα 19.000 δολάρια – με την τιμή του να φαίνεται να έχει κατασταλάξει στην πιο χαμηλή μεταβλητότητα που έχει παρατηρηθεί τα τελευταία 2 χρόνια. Τουλάχιστον ένας τεχνικός δείκτης υποδηλώνει ότι το bitcoin μπορεί να είναι υποτιμημένο, αλλά το μακροοικονομικό περιβάλλον είναι ακόμη τόσο ασαφές που οι επενδυτές μπορεί να μην θέλουν να μπουν μέσα ακόμα.

Ethereum (ETH) και Altcoins

Το Ethereum βρίσκεται σε παρόμοια μοίρα με το bitcoin έχοντας πέσει και σήμερα κάτω από την στήριξη των 1.300 δολαρίων πέριξ της οποίας το έχουμε δει να κινείται όλη την εβδομάδα.

Το ίδιο δεν μπορεί να ειπωθεί, βέβαια, και για τα altcoins, καθώς από τα πιο μεγάλα μέχρι τα πιο μικρά βρίσκονται στο κόκκινο πλην ελαχίστων εξαιρέσεων. Πιο συγκεκριμένα, σχεδόν όλα τα μεγάλα altcoins, συμπεριλαμβανομένων των Ripple (XRP), Cardano (ADA), Solana (SOL), Polkadot (DOT) και Polygon (MATIC), σημειώνουν πτώση άνω του 4%, ενώ τα Uniswap (UNI) και Monero (XMR) άνω του 7% αντίστοιχα.

Πράκτορας του FBI υποστηρίζει ότι το exploit του Mango Markets ήταν χειραγώγηση της αγοράς και όχι επίθεση

Νωρίτερα αυτό το μήνα, επιτιθέμενοι χειραγώγησαν το εγγενές token του Mango, MNGO, μέσω κενών που βρέθηκαν στο πρωτόκολλο έξυπνων συμβολαίων, εκμεταλλευόμενοι την απουσία κεντρικής οντότητας. Ένας πρώην ειδικός πράκτορας του FBI υποστηρίζει, λοιπόν, ότι τα κεφάλαια ύψους 114 εκατομμυρίων δολαρίων που αποσπάστηκαν από το αποκεντρωμένο ανταλλακτήριο δεν ήταν αποτέλεσμα επίθεσης από χάκερ αλλά μια προσπάθεια χειραγώγησης της αγοράς.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το τι είναι το blockchain, τι είναι τα κρυπτονομίσματα και πώς αγοράζω κρυπτονομίσματα μεταβείτε εδώ.

Δείτε όλες μας τις αναλύσεις και στο OT Markets.