Καλώς ήρθατε στην Trader24!
Trader24Trader24Trader24
2112346676
tr24@hfeu.com
Παλαιό Φάληρο

Tρίτη συνεχόμενη ανοδική εβδομάδα στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Πρωταθλητής ανθεκτικότητας απεδείχθη για άλλη μια εβδομάδα ο Γενικός Δείκτης, καθώς εν αντιθέσει με όλους τους μεγάλους χρηματιστηριακούς δείκτες σε Ευρώπη και ΗΠΑ, παρέμεινε σταθεροποιημένος παρά τις έντονες ρευστοποιήσεις των ημερών.

Το παράδοξο είναι ότι η χαμηλή συναλλακτική δραστηριότητα για την οποία είναι φημισμένος λειτουργεί πλέον θετικά, καθώς δεν εμφανίζονται τόσες πιέσεις που να μην μπορούν να απορροφηθούν. Την Παρασκευή, οι επενδυτές κατάφεραν κυριολεκτικά στο 90 να κλείσουν τον Δείκτη σε θετικό έδαφος, όντας καθ όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης κόκκινος.

Αν και δεν μπορούμε να οδηγηθούμε σε ασφαλές συμπέρασμα για τη συνέχεια, καθώς η προαναφερθείσα έλλειψη τζίρου δεν βοηθάει, ωστόσο είναι πασιφανές ότι καταφέραμε να κρατήσουμε τη ζώνη 785-800 μονάδων, που οριοθετεί εξάλλου και την ανοδικότητα των τελευταίων 2μιση ετών.

Και μάλιστα, μπορούμε να φανταστούμε τις 870 μονάδες, καθότι το momentum είναι θετικό και οδηγεί εκεί, εν είδει αντίστασης, ενώ και τα αποτελέσματα των εταιρειών δίνουν πόντους σε αυτό το σενάριο.

Τέλος, προσοχή χρειάζεται η αγορά εισηγμένων εταιρικών ομολόγων, διότι προσφέρει σημαντικές προσφορές σε “ασφαλή” καταφύγια, με καλύτερες εκδόσεις όλων τα ΜΟΗ, ΕΛΧΑ και ΟΠΑΠ. 

Για καθημερινές τεχνικές αναλύσεις του Γενικού Δείκτη μεταβείτε εδώ.

Δείτε όλες μας τις αναλύσεις και στο OT Markets.