Καλώς ήρθατε στην Trader24!
Trader24Trader24Trader24
2112346676
tr24@hfeu.com
Παλαιό Φάληρο

Μικτά πρόσημα και στενό εύρος διακύμανσης

Η προτελευταία συνεδρίαση της χρηματιστηριακής εβδομάδας, εν όψει εθνικής εορτής, βρήκε τον Γενικό Δείκτη αναποφάσιστο, και τελικά μετά από 6 εναλλαγές προσήμου ξεκουράστηκε στην αρνητική του περιοχή με ελεγχόμενες απώλειες και την πλειονότητα των μετοχών σε μεγάλη και μεσαία κεφ/ση να στέκουν σε χαμηλή μεταβλητότητα.

Και παρά το γεγονός ότι ήρθε το δεύτερο συνεχόμενο αρνητικό κλείσιμο, δεν υπάρχει κάποια σημαντική μεταβολή στην υφιστάμενη ανάλυση. Μια ανάλυση που θέλει τον ΓΔ να κινείται προς τη ζώνη των 890 μονάδων, με τις 855 να αφορούν στην κοντινή στήριξη. Υπενθυμίζουμε ότι η ανοδική αντίδραση από τη ζώνη των 785-800 έδωσαν και το κρίσιμο στίγμα της διατήρησης της μεσοπρόθεσμης ανοδικότητας, καθότι πλέον η ζώνη συνιστά και την έξοδο από τις αγοραστικές θέσεις.

Η προβληματική της αργίας της Παρασκευής εδράζεται επί της βάσης της ανακοίνωσης (ή όχι) αλλαγών στην επιτοκιακή στόχευση της ΕΚΤ εν μέσω σημαντικών πληθωριστικών πιέσεων, ούτως ώστε να αναμένεται έντονη διστακτικότητα στο ταμπλό του ΧΑ.

Για καθημερινές τεχνικές αναλύσεις του Γενικού Δείκτη μεταβείτε εδώ.

Δείτε όλες μας τις αναλύσεις και στο OT Markets.