Καλώς ήρθατε στην Trader24!
Trader24Trader24Trader24
2112346676
tr24@hfeu.com
Παλαιό Φάληρο

Μικτά πρόσημα στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με κλείσιμο στα υψηλά ημέρας

Με πολύ χαμηλή συν/κή δραστηριότητα, ο Γενικός Δείκτης κατάφερε να δει και πάλι θετικό πρόσημο, παρά τις ελεγχόμενες ρευστοποιήσεις στα λοιπά ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, ο Δείκτης παρέμεινε σε τροχιά για την περιοχή των 890-900 μονάδων εν είδει αντίστασης βραχυπρόθεσμου χαρακτήρα, με την κοντινή στήριξη στις 855.

Τα πρόσημα ήταν μικτά χωρίς να διαπρέψει κάποιος συγκεκριμένος τίτλος τόσο στη μεγάλη όσο και στη μεσαία κεφ/ση, ώστε να αναμένονται τα μακροοικονομικά δεδομένα ώστε οι επενδυτές να αποφανθούν για τη συνέχεια, με μοναδικό βέβαιο την υψηλή μεταβλητότητα και τη νευρικότητα στις τάξεις των επενδυτών, κυρίως ως προς τη διστακτικότητα και την ευκολία να απεγκλωβίζονται στην πρώτη ευκαιρία.

Συνεχίζεται η δυναμική στις αγορές σταθερού εισοδήματος στα πλαίσια της μεταστροφής της καμπύλης επιτοκίων, με νικητές προς το παρόν τα ομόλογα (εταιρικά ή κρατικά) ληκτότητας από 2 έως 8 έτη, που εμφανίζουν και τη βέλτιστη απόδοση στη λήξη.

Στο ελληνικό ταμπλό, οι εκδόσεις των εισηγμένων εταιρικών ΜΟΗ, ΕΛΧΑ, ΟΠΑΠ και ΓΕΚ φαίνονται και οι καλύτερες, ενώ παράλληλα υπενθυμίζουμε ότι η αγορά έχει κρατήσει την ανοδικότητα από τη ζώνη των 785-800 μονάδων.

Για καθημερινές τεχνικές αναλύσεις του Γενικού Δείκτη μεταβείτε εδώ.

Δείτε όλες μας τις αναλύσεις και στο OT Markets.