Καλώς ήρθατε στην Trader24!
Trader24Trader24Trader24
2112346676
tr24@hfeu.com
Παλαιό Φάληρο

Οι τεχνολογικές μετοχές ανεβάζουν την Wall Street

  • Home
  • Market News
  • Οι τεχνολογικές μετοχές ανεβάζουν την Wall Street

Τα οικονομικά νέα της Δευτέρας στις ΗΠΑ έδειξαν ότι η καταναλωτική πίστη του Σεπτεμβρίου αυξήθηκε κατά +24,976 δισεκατομμύρια δολάρια, χαμηλότερα από τις προσδοκίες για +30,00 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ οι αμερικανικοί χρηματιστηριακοί δείκτες σημείωσαν μέτρια κέρδη χάρη στην ενίσχυση των τεχνολογικών μετοχών.

Δείκτες

Ο δείκτης S&P 500 (SPY) τη Δευτέρα έκλεισε με άνοδο +0,96%, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones (DIA) με άνοδο +1,31% και ο δείκτης Nasdaq (QQQ) έκλεισε με άνοδο +1,10%.

Οι περισσότεροι κλάδοι του S&P 500 έκλεισαν επίσης θετικοί, με μόνες εξαιρέσεις αυτούς του Real Estate, τα καταναλωτικά αγαθά διακριτικής ευχέρειας και τις υπηρεσίες δημόσιας ωφέλειας.

Μετοχές

Η Viatris (VTRS) έκλεισε με άνοδο άνω του +13% χθες και ηγήθηκε των κερδισμένων στον S&P 500, αφού συμφώνησε να αγοράσει τις εταιρείες Oyster Point και Famy Life Sciences, οι οποίες αναμένεται να ενισχύσουν τις πωλήσεις της.

Η Meta Platforms (META) έκλεισε με άνοδο άνω του +6% για να ηγηθεί των κερδισμένων στον Nasdaq 100, αφού η Wall Street Journal ανέφερε ότι η εταιρεία σχεδιάζει να ξεκινήσει τις περικοπές χιλιάδων εργαζομένων αυτή την εβδομάδα.

Η Tesla (TSLA) έκλεισε τη Δευτέρα με πτώση άνω του -5% σε χαμηλό 16 μηνών και ηγήθηκε των χαμένων στον Nasdaq 100, καθώς δέχεται πιέσεις από τότε που ο CEO Musk έκλεισε την αγορά του Twitter την περασμένη εβδομάδα, τροφοδοτώντας εικασίες ότι ο Musk ξοδεύει χρόνο σε πολλά εγχειρήματα υψηλού προφίλ και ότι η Tesla μπορεί να αμελείται.

Η Expedia Group (EXPE), τέλος, έκλεισε με πτώση άνω του -3% αφού η Susquehanna Financial μείωσε την τιμή-στόχο για τη μετοχή στα 100 δολάρια από 115.

Ομόλογα

Το ράλι των μετοχών τη Δευτέρα υποτίμησε τις τιμές των ομολόγων, με τα 10ετή (ZNZ22) Δεκεμβρίου να κλείνουν με πτώση -13 μ.β. και την απόδοση των 10ετών T-ομολόγων να αυξάνεται κατά +5,1 μ.β. στο 4,209%. 

Για δωρεάν τεχνική ανάλυση μετοχών, το αμερικανικό χρηματιστήριο σήμερα και άλλες μετοχές χρηματιστηρίου, μεταβείτε εδώ.

Δείτε όλες μας τις αναλύσεις και στο OT Markets.