Καλώς ήρθατε στην Trader24!
Trader24Trader24Trader24
2112346676
tr24@hfeu.com
Παλαιό Φάληρο

To θρίλερ του FTX βυθίζει την κρυπτο-αγορά σε νέα χαμηλά

  • Home
  • Crypto News
  • To θρίλερ του FTX βυθίζει την κρυπτο-αγορά σε νέα χαμηλά

Τα προβλήματα ρευστότητας της FTX και η προτεινόμενη εξαγορά από την Binance την Τρίτη προκάλεσαν ένα τσουνάμι στην αγορά των κρυπτονομισμάτων, με αποτέλεσμα μια πτώση των τιμών που έστειλε το bitcoin και άλλα σημαντικά κρυπτονομίσματα πίσω στα επίπεδα όπου τα είχαμε αφήσει στα μέσα του Οκτωβρίου.

Στις αρχές του τρέχοντος έτους, η FTX αποτιμήθηκε σε 32 δισεκατομμύρια δολάρια και η Binance είναι το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο κρυπτογράφησης με βάση τον όγκο συναλλαγών. Η συμφωνία – η οποία, όπως και τόσα άλλα κατά τη διάρκεια μιας σχεδόν δραματικής εβδομάδας, αποκαλύφθηκε σε tweets – ενώνει δύο ισχυρούς πυλώνες των συναλλαγών κρυπτογράφησης. Οι οικονομικοί όροι της συναλλαγής, βέβαια, δεν αποκαλύφθηκαν, αν και το τμήμα της FTX στις ΗΠΑ – μια ξεχωριστή οντότητα γνωστή ως FTX US – δεν περιλαμβάνεται στη συμφωνία.

Bitcoin (BTC)

Το Bitcoin διαπραγματευόταν τις τελευταίες ώρες λίγο κάτω από τα 17.600 δολάρια, σημειώνοντας πτώση άνω του -11% το τελευταίο 24ωρο. Για το ιστορικό, το bitcoin είχε πέσει για τελευταία φορά κάτω από τα 19.000 δολάρια στις 21 Οκτωβρίου και από τότε κινούνταν τον τελευταίο μήνα σε έναν κλοιό μεταξύ 19.000-21.000 δολαρίων, όπου επέδειξε την μεγαλύτερη σταθερότητα τα τελευταία 2 χρόνια.

Ethereum (ETH) και Altcoins

To ether άλλαζε πρόσφατα χέρια λίγο κάτω από τα 1.200 δολάρια, με πτώση άνω του -20% από τη Δευτέρα, την ίδια ώρα. Τα περισσότερα σημαντικά altcoins βυθίστηκαν κατά διψήφια ποσοστά για να επισφραγίσουν την ταραχώδη ημέρα που διανύει η αγορά, καθώς οι επενδυτές απορρόφησαν την ταχεία πτώση ενός από τα κορυφαία ανταλλακτήρια της βιομηχανίας.

Έτσι, το token FTT της FTX έπεσε κάτω από τα 5 δολάρια, σημειώνοντας πτώση άνω του -75% τις τελευταίες 24 ώρες. Το SOL της Solana, το οποίο είχε πέσει τη Δευτέρα λόγω των εικασιών ότι η εταιρεία συναλλαγών του Bankman-Fried, Alameda Research, ίσως χρειαστεί να απορρίψει μέρος των συμμετοχών του σε μια προσπάθεια να αυξήσει τη ρευστότητα, σημείωσε πτώση σχεδόν -35%. Το token BNB της Binance, τέλος, υπεραπέδωσε της αγοράς, αλλά εξακολουθεί να υποχωρεί κατά περίπου -10% τις τελευταίες ώρες.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το τι είναι το blockchain, τι είναι τα κρυπτονομίσματα και πώς αγοράζω κρυπτονομίσματα μεταβείτε εδώ.

Δείτε όλες μας τις αναλύσεις και στο OT Markets.