Καλώς ήρθατε στην Trader24!
Trader24Trader24Trader24
2112346676
tr24@hfeu.com
Παλαιό Φάληρο

Το ξεπούλημα των κρυπτονομισμάτων και η πτώση του αργού πρωταγωνίστησαν στην Wall Street

  • Home
  • Market News
  • Το ξεπούλημα των κρυπτονομισμάτων και η πτώση του αργού πρωταγωνίστησαν στην Wall Street

Το ξεπούλημα των κρυπτονομισμάτων την Τετάρτη βάθυνε για δεύτερη ημέρα, καθώς το Bitcoin έπεσε περισσότερο από -15% σε χαμηλό 2 ετών κάτω από τα 16.000 δολάρια, αφού η Binance δήλωσε ότι δεν θα συνεχίσει την αρχική προσφορά για την εξαγορά της FTX.com.  Αφού εξέτασε τα βιβλία της FTX.com, δήλωσε, επιπλέον, ότι υπήρχε ένα κενό μεταξύ των υποχρεώσεων και των περιουσιακών στοιχείων που είναι ενδεχομένως πάνω από 6 δισεκατομμύρια δολάρια.

Επιπλέον, τα σημάδια άγχους στα εταιρικά κέρδη είναι εμφανή, καθώς τα στοιχεία του Bloomberg δείχνουν ότι 111 από τις 453 εταιρείες του S&P 500 που έχουν ανακοινώσει κέρδη μέχρι στιγμής αυτή τη σεζόν αποτυγχάνουν να ανταποκριθούν στις προβλέψεις.  Εν τω μεταξύ, οι 12μηνες μικτές μελλοντικές εκτιμήσεις για τα κέρδη των εταιρειών έχουν μειωθεί κατά -2,7% από τα μέσα Σεπτεμβρίου.

Δείκτες

Ο δείκτης S&P 500 (SPY) έκλεισε χθες με πτώση -2,08%, ο βιομηχανικός Dow Jones (DIA) έκλεισε -1,95% και ο δείκτης Nasdaq 100 (QQQ) έκλεισε με πτώση -2,37%.

Στο κόκκινο έκλεισαν επίσης και όλοι οι κλάδοι του S&P 500, με μεγαλύτερο χαμένο αυτόν της ενέργειας, ο οποίοπς έκλεισε κοντά στο -5%.

Μετοχές

Οι ενεργειακές μετοχές και οι πάροχοι ενεργειακών υπηρεσιών σημείωσαν πτώση την Τετάρτη, αφού οι τιμές του αργού υποχώρησαν περισσότερο από -3% σε χαμηλό 1 εβδομάδας.  Οι Halliburton (HAL), Devon Energy (DVN) και ConocoPhillips (COP) έκλεισαν με πτώση άνω του -6%.  Επίσης, η Marathon Oil (MRO) έκλεισε με πτώση άνω του -5%, ενώ η Baker Hughes (BKR) και η Exxon Mobil (XOM) έκλεισαν με πτώση άνω του -4%.

Η Tesla (TSLA) φαίνεται να συνεχίζει για τρίτη συνεχόμενη μέρα το πτωτικό της μοτίβο αφού έκλεισε με πτώση άνω του -7% σε χαμηλό 2 ετών, έπειτα από την αποκάλυψη ότι η κατάθεση στην SEC έδειξε ότι ο διευθύνων σύμβουλος Musk πούλησε την Τρίτη μετοχές της Tesla αξίας 3,95 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αφού προηγουμένως είχε δηλώσει ότι είχε τελειώσει με την πώληση των μετοχών. 

Στα καλά νέα της ημέρας, η Meta Platforms (META) έκλεισε με άνοδο άνω του +5% για να ηγηθεί των κερδισμένων στον Nasdaq 100, αφού ο CEO Zuckerberg ανακοίνωσε περικοπές 11.000 θέσεων εργασίας και δήλωσε ότι η εταιρεία θα παρατείνει το πάγωμα των προσλήψεων μέχρι το πρώτο τρίμηνο.

Η Walt Disney (DIS) έκλεισε με πτώση άνω του -13% την Τετάρτη και ηγήθηκε των χαμένων του S&P 500 και του Dow Jones Industrials μετά την ανακοίνωση των εσόδων του τέταρτου τριμήνου ύψους 20,15 δισεκατομμυρίων δολαρίων, πολύ κάτω από την πρόβλεψη των 21,26 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η Occidental Petroleum (OXY) έκλεισε με πτώση άνω του -9% μετά την ανακοίνωση προσαρμοσμένων κερδών ανά μετοχή του γ’ τριμήνου ύψους 2,44 δολαρίων, χαμηλότερα από την πρόβλεψη των 2,49 δολαρίων.

Ομόλογα

Τα ομόλογα Δεκεμβρίου ανέκαμψαν από τις αρχικές απώλειες και έκλεισαν με μικρή μεταβολή καθώς η πτώση των μετοχών και η πτώση των κρυπτονομισμάτων λόγω ανησυχιών για τη ρευστότητα τροφοδότησαν τη ζήτηση ασφαλών καταφυγίων.  Επίσης, τα σχόλια του προέδρου της Fed του Σικάγο το απόγευμα της Τετάρτης τους έδωσαν ώθηση όταν δήλωσε ότι είναι καιρός για τη Fed να επιβραδύνει το ρυθμό αύξησης των επιτοκίων της. Έτσι, τα 10ετή Δεκεμβρίου (ZNZ22) έκλεισαν με άνοδο +1,5 μ.β. και η απόδοση των 10ετών αυξήθηκε κατά +2,4 μονάδες βάσης στο 4,147%. 

Για δωρεάν τεχνική ανάλυση μετοχών, το αμερικανικό χρηματιστήριο σήμερα και άλλες μετοχές χρηματιστηρίου, μεταβείτε εδώ.

Δείτε όλες μας τις αναλύσεις και στο OT Markets.