Καλώς ήρθατε στην Trader24!
Trader24Trader24Trader24
2112346676
tr24@hfeu.com
Παλαιό Φάληρο

Πάρτυ στήθηκε στο ταμπλό της Νέας Υόρκης μετά την ανακοίνωση του CPI

  • Home
  • Market News
  • Πάρτυ στήθηκε στο ταμπλό της Νέας Υόρκης μετά την ανακοίνωση του CPI

Η ασθενέστερη της αναμενόμενης είδηση για τον ΔΤΚ Οκτωβρίου στις ΗΠΑ την Πέμπτη ενίσχυσε τις προσδοκίες ότι η Fed θα επιβραδύνει τον ρυθμό αύξησης των επιτοκίων της στις +50 μ.β. στη συνεδρίαση της FOMC του Δεκεμβρίου – από τις αυξήσεις των επιτοκίων κατά +75 μ.β. που παρατηρήθηκαν στις τέσσερις τελευταίες συνεδριάσεις της FOMC – το οποίο μεταφράστηκε σε πάρτυ στο ταμπλό της Νέας Υόρκης, όπου δείκτες, μετοχές και ομόλογα έκλεισαν σε βαθύ πράσινο.

Στην κρυπτο-αγορά τα πράγματα συνεχίζουν να εξελίσσονται ραγδαία, καθώς η FTX.com επιτρέπει και πάλι τις αναλήψεις στην πλατφόρμα της από χθες, αφού τις διέκοψε την Τρίτη λόγω έλλειψης ρευστότητας, καθώς προσπαθεί να αντλήσει χρηματοδότηση διάσωσης με τη μορφή χρέους, μετοχών ή συνδυασμού και των δύο, με τον διευθύνων σύμβουλο, Sam Bankman-Fried, δήλωσε ότι η εταιρεία του αντιμετωπίζει έλλειμμα έως και 8 δισεκατομμυρίων δολαρίων και χρειάζεται 4 δισεκατομμύρια δολάρια σε νέα κεφάλαια για να παραμείνει φερέγγυα.

Δείκτες

Οι χρηματιστηριακοί δείκτες την Πέμπτη σημείωσαν έντονη άνοδο, με τον S&P 500 (SPY) να εκτοξεύεται σε υψηλό 8 εβδομάδων στο +5,54%, τον Dow Jones Industrials (DIA) να εκτινάσσεται σε υψηλό 2,5 μηνών με αύξηση +3,70%  και τον Nasdaq 100 (QQQ) να καταγράφει υψηλό 2 εβδομάδων με άνα εκπληκτικό +7,49%.

Σε αντίστοιχο εύθυμο μοτίβο βλέπουμε και όλους τους κλάδους του S&P 500, με αυτούς της Τεχνολογίας, Real Estate και Καταναλωτικών Αγαθών Διακριτικής Ευχέρειας να ηγούνται των κερδών με αύξηση άνω του +8% και +7% αντίστοιχα.

Μετοχές

Οι μετοχές των chip σημείωσαν έντονη άνοδο για δεύτερη συνεχόμενη μέρα χθες και οδήγησαν τις μετοχές τεχνολογίας σε ακόμη υψηλότερα επίπεδα.  Έτσι, η Marvell Technology (MRVL) έκλεισε με άνοδο άνω του +16% για να ηγηθεί των κερδισμένων στον Nasdaq 100.  Επίσης, η Nvidia (NVDA), η On Semiconductor (ON), η ASML Holding NV (ASML) και η Advanced Micro Devices (AMD) έκλεισαν με άνοδο άνω του +14%.  Επιπλέον, η Lam Research (LRCX) έκλεισε με άνοδο άνω του +12% και οι Microchip Technology (MCHP) και Applied Materials (AMAT) έκλεισαν με άνοδο άνω του +11%.

Οι μετοχές λογισμικού εκτινάχθηκαν και αυτές, αφού η καλύτερη από την αναμενόμενη έκθεση CPI των ΗΠΑ για τον Οκτώβριο έριξε τις αποδόσεις των T-notes απότομα χαμηλότερα. Ως αποτέλεσμα, η Atlassian Corp Plc (TEAM) έκλεισε με άνοδο άνω του +15%, και η Autodesk (ADSK) με την DocuSign (DOCU) άνω του +14%.  Επιπλέον, η Salesforce (CRM) έκλεισε με άνοδο άνω του +10% για να ηγηθεί των κερδισμένων του Dow Jones Industrials με την Microsoft (MSFT) να ακολουθεί με άνοδο άνω του +8%.

Ομόλογα

Τα 10ετή του Δεκεμβρίου (ZNZ22) έκλεισαν με σημαντική άνοδο κατά +2-6/32 μονάδες με την απόδοση των 10ετών να υποχωρεί κατά -26,5 μ.β., στο 3,827%. 

Για δωρεάν τεχνική ανάλυση μετοχών, το αμερικανικό χρηματιστήριο σήμερα και άλλες μετοχές χρηματιστηρίου, μεταβείτε εδώ.

Δείτε όλες μας τις αναλύσεις και στο OT Markets.