Καλώς ήρθατε στην Trader24!
Trader24Trader24Trader24
2112346676
tr24@hfeu.com
Παλαιό Φάληρο

Συνεχίζονται οι ραγδαίες εξελίξεις στο θρίλερ του FTX – Hackers επιτέθηκαν το σαββατοκύριακο αδειάζοντας χιλιάδες πορτοφόλια

  • Home
  • Crypto News
  • Συνεχίζονται οι ραγδαίες εξελίξεις στο θρίλερ του FTX – Hackers επιτέθηκαν το σαββατοκύριακο αδειάζοντας χιλιάδες πορτοφόλια

Η καταστροφική κατάρρευση του ανταλλακτηρίου FTX την περασμένη εβδομάδα έστειλε τις αγορές κρυπτογράφησης στο χειρότερο επταήμερο από τα μέσα Ιουνίου όπου γίναμε θεατές της κατάρρευσης της αλυσίδας μπλοκ Terra, αλλά οι εξελίξεις συνέχισαν να είναι ραγδαίες.

Ο νέος CEO της FTX, John Ray, επιβεβαίωσε στο Twitter ότι η εταιρεία κατέθεσε αίτηση για προστασία από πτώχευση, ενώ μια ομάδα του Τμήματος Διερεύνησης Οικονομικών Εγκλημάτων συνεργάζεται στενά με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στις Μπαχάμες – όπου ήταν βασισμένος ο Sam Bankman-Fried και η ομάδα της FTX – για να διερευνήσει εάν συνέβη οποιοδήποτε ποινικό παράπτωμα.

Ένα τεράστιο hack κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, επιπλέον, απλά έκανε τα πράγματα χειρότερα: η επίθεση στο FTX και την αμερικανική θυγατρική του, FTX US, αφαίρεσε εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια σε κρυπτονόμισμα από τα πορτοφόλια των ανταλλακτηρίων Binance και Huobi, τα οποία έσπευσαν να μπλοκάρουν τις καταθέσεις των FTT, των εγγενών tokens της FTX, αφού περίπου 400 εκατομμύρια δολάρια από τα tokens απελευθερώθηκαν απροσδόκητα εκτός χρονοδιαγράμματος, χωρίς επίσημη εξήγηση. Ο εκδότης σταθερών νομισμάτων Tether μπλόκαρε επίσης τις διευθύνσεις που συνδέονταν με τα πορτοφόλια των αποσυρμένων λογαριασμών FTX.

Bitcoin (BTC)

Η τιμή του bitcoin (BTC) σημείωσε πτώση 22% στις επτά ημέρες μέχρι την Κυριακή, τη χειρότερη εβδομαδιαία επίδοσή του από τα μέσα Ιουνίου, όταν οι επενδυτές αντιμετώπιζαν τις συνέπειες της κατάρρευσης της αλυσίδας μπλοκ Terra. Σήμερα κινείται κοντά στα 16.800 δολάρια, μια τιμή στην οποία φαίνεται να έχει βρει καταφύγιο τις τελευταίες μέρες.

Ethereum (ETH) και Altcoins

Το Ethereum επιδεικνύει μια σχετική σταθερότητα, κινούμενο περιξ των 1.200 δολαρίων.

Τα μεγαλύτερα altcoins βρίσκονται επίσης στο πράσινο σήμερα με μικρές αυξήσεις, ιδιαίτερα όσον αφορά στο SOL, το οποίο σημειώνει άνοδο σχεδόν +7% από χθες.

Το ταλαιπωρημένο FTT, από την άλλη δεν έχει σταματήσει την πτώση του, έχοντας φτάσει αυτήν την στιγμή το $1,50.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το τι είναι το blockchain, τι είναι τα κρυπτονομίσματα και πώς αγοράζω κρυπτονομίσματα μεταβείτε εδώ.

Δείτε όλες μας τις αναλύσεις και στο OT Markets.