Καλώς ήρθατε στην Trader24!
Trader24Trader24Trader24
2112346676
tr24@hfeu.com
Παλαιό Φάληρο

Οι μετασεισμοί του FTX συνεχίζονται στην κρυπτο-αγορά μετά και την ανακοίνωση της πτώχευσης του ανταλλακτηρίου

  • Home
  • Crypto News
  • Οι μετασεισμοί του FTX συνεχίζονται στην κρυπτο-αγορά μετά και την ανακοίνωση της πτώχευσης του ανταλλακτηρίου
ftx crash

Το δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα σε αγοραία αξία και άλλα σημαντικά altcoins συνεχίζουν να νιώθουν τους μετασεισμούς από τα τρωτά σημεία του ισολογισμού του ανταλλακτηρίου κρυπτογράφησης FTX και τη συνακόλουθη υποβολή αίτησης για προστασία τύπου  11 από πτώχευση.

Την Παρασκευή, το επίκεντρο της αυτοκρατορίας κρυπτογράφησης του άλλοτε μεγάλου Sam Bankman-Fried υπέστη επίθεση από χάκερς που αντιστοιχούν σε εκροές περίπου 600 εκατομμυρίων δολαρίων. Οι ρυθμιστικές αρχές εντείνουν τον έλεγχο του ανταλλακτηρίου και του αδελφού του, της Alameda Research, του οποίου η βαριά κατανομή του token FTT του FTX στον ισολογισμό προκάλεσε την ταχεία διάλυση του FTX.

Bitcoin (BTC)

Ταλαιπωρημένο, αλλά ατάραχο από την πτώση του FTX, το bitcoin ανέβηκε αργά τη Δευτέρα από τα βάθη του κόκκινου για να ανακτήσει τη θέση του πάνω από τα 16.700 δολάρια, σημειώνοντας άνοδο σχεδόν 2% τις τελευταίες 24 ώρες, ακόμη και όταν οι παρατηρητές της αγοράς κρυπτογράφησης πιστεύουν ότι θα μπορούσε να βυθιστεί σε χαμηλότερα επίπεδα. Νωρίτερα μέσα στην ημέρα, το BTC είχε βυθιστεί περίπου στα 15.850 δολάρια, χαμηλότερα από την πιο πρόσφατη στήριξή του.

Ethereum (ETH) και Altcoins

Το ether άλλαζε πρόσφατα χέρια περίπου στα 1.260 δολάρια, σημειώνοντας άνοδο περίπου 3%.

Η μετάδοση της FTX παρέμεινε έντονη για τα altcoins, με το SRM token της Serum να σημειώνει πρόσφατα πτώση άνω του -12%. Επιπλέον, το Σάββατο, τα πρωτόκολλα DeFi σε όλο το οικοσύστημα Solana άρχισαν να αποσυνδέονται από το onchain ανταλλακτήριο που ο Bankman-Fried είχε επαινέσει από φόβο ότι δεν γνώριζαν ποιος ασκούσε τον έλεγχο – μια ανησυχία που τροφοδοτήθηκε από το hack του FTX.

Έτσι, και το Ίδρυμα Solana δήλωσε τη Δευτέρα ότι έχει δεκάδες εκατομμύρια δολάρια σε κρυπτονομίσματα παγιδευμένα στο FTX – καθώς και 3,24 εκατομμύρια κοινές μετοχές στο χρεοκοπημένο- πλέον – ανταλλακτήριο. Παρ’ όλα αυτά, το SOL σημείωσε άνοδο περίπου 10%.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το τι είναι το blockchain, τι είναι τα κρυπτονομίσματα και πώς αγοράζω κρυπτονομίσματα μεταβείτε εδώ.

Δείτε όλες μας τις αναλύσεις και στο OT Markets.