Καλώς ήρθατε στην Trader24!
Trader24Trader24Trader24
2112346676
tr24@hfeu.com
Παλαιό Φάληρο

Οι τεχνολογικές μετοχές πιέστηκαν από τις υψηλότερες αποδόσεις των ομολόγων την Δευτέρα

  • Home
  • Market News
  • Οι τεχνολογικές μετοχές πιέστηκαν από τις υψηλότερες αποδόσεις των ομολόγων την Δευτέρα
τεχνολογικές μετοχές πιέζονται

Οι χρηματιστηριακοί δείκτες ωθήθηκαν για λίγο στα υψηλά τους επίπεδα το απόγευμα της Δευτέρας, μετά τα ήπια σχόλια της αντιπροέδρου της Fed, Brainard, η οποία δήλωσε ότι είναι πιθανώς σκόπιμο η Fed να προχωρήσει σύντομα σε βραδύτερο ρυθμό αύξησης των επιτοκίων, καθώς οι κίνδυνοι γίνονται πιο αμφίπλευροι με πιο περιοριστικά επιτόκια.

Το Bitcoin υποχώρησε περισσότερο από -2% τη Δευτέρα λόγω της ανησυχίας για την μετάδοση από την κρίση ρευστότητας που ανάγκασε την FTX.com να καταθέσει αίτηση πτώχευσης τύπου 11 την περασμένη Παρασκευή.  Η συνεχιζόμενη αδυναμία στο κρυπτονόμισμα ενίσχυσε την ατμόσφαιρα απομάκρυνσης κινδύνου για τη χρηματιστηριακή αγορά.

Ωστόσο, το Bitcoin ανέκαμψε από τα χειρότερα επίπεδά του μετά την ανακοίνωση της Binance Holding ότι σχεδιάζει να δημιουργήσει ένα ταμείο ανάκαμψης για να βοηθήσει στη σταθεροποίηση της βιομηχανίας κρυπτονομισμάτων, όταν ο CEO της, Zhao, δήλωσε ότι ο στόχος ήταν να μειωθούν οι περαιτέρω αλυσιδωτές αρνητικές επιπτώσεις της πτώχευσης της FTX.com και να βοηθηθούν τα ισχυρά έργα κρυπτογράφησης που αντιμετωπίζουν πίεση ρευστότητας.

Δείκτες

Ο δείκτης S&P 500 (SPY) έκλεισε χθες με πτώση -0,89%, ο βιομηχανικός Dow Jones (DIA) έκλεισε με πτώση -0,63% και ο δείκτης Nasdaq 100 (QQQ) με πτώση -0,98%.

Όλοι οι κλάδοι του S&P 500 έκλεισαν επίσης αρνητικά με μόνη εξαίρεση αυτόν της Υγείας, ο οποίος έκλεισε σχεδόν αμετάβλητος με +0,03%.

Μετοχές

Οι τεχνολογικές μετοχές δέχθηκαν πιέσεις τη Δευτέρα από τις υψηλότερες αποδόσεις των ομολόγων και την πρόβλεψη της Goldman Sachs ότι στο τρέχον περιβάλλον επιτοκίων, οι τεχνολογικές μετοχές της mega-cap είναι συλλογικά ακριβές σε σχέση με τα ομόλογα και θα υστερήσουν έναντι του S&P 500 το τέταρτο τρίμηνο.  Ως αποτέλεσμα, οι Datadog (DDOG) και Okta (OKTA) έκλεισαν με πτώση άνω του -5%, ενώ η Lam Research (LRCX) έκλεισε με πτώση άνω του -4%.  Η Align Technology (ALGN) και η Illumina (ILMN) έκλεισαν με πτώση άνω του -3%.  Τέλος, οι Microsoft (MSFT), Tesla (TSLA) και Autodesk (ADSK) έκλεισαν με πτώση άνω του -2%. 

Οι μετοχές των εταιρειών λιανικού εμπορίου υποχώρησαν και αυτές, αφού η Amazon.com ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να απολύσει περίπου 10.000 υπαλλήλους ήδη από αυτή την εβδομάδα, γεγονός που υπογράμμισε τη δυσκολία που αντιμετωπίζουν οι εταιρείες λιανικού εμπορίου στο περιβάλλον των υψηλότερων επιτοκίων και των μειωμένων καταναλωτικών δαπανών.  Έτσι, και η Bath & Body Works (BBWI) έκλεισε με πτώση άνω του -8% και η Walmart (WMT) με πτώση άνω του -2% και ηγήθηκε των χαμένων του Dow Jones Industrials.  Επιπλέον, η Amazon.com (AMZN), η Estee Lauder (EL) και η Ralph Lauren (RL) έκλεισαν με πτώση άνω του -2%.

Στους κερδισμένους της ημέρας αναδείχθηκε η Moderna (MRNA), η οποία έκλεισε με άνοδο άνω του +4% και ηγήθηκε στον Nasdaq 100, χάρη στις ελπίδες αυξημένης ζήτησης για το δισθενές εμβόλιο της.  Τα δεδομένα έδειξαν ότι η αναμνηστική δόση του δισθενούς εμβολίου της εταιρείας αύξησε απότομα τα επίπεδα αντισωμάτων κατά των πρόσφατων στελεχών Covid σε σύγκριση με την τέταρτη δόση της αρχικής ανοσοποίησης.

Τέλος, το Netflix (NFLX) έκλεισε με άνοδο άνω του +3% αφού το hedge fund Maverick Capital ανέφερε ότι κατείχε σχεδόν 352.000 μετοχές του στο τέλος του τρίτου τριμήνου.

Ομόλογα

Τα 10ετή ομόλογα Δεκεμβρίου (ZNZ22) έκλεισαν τη Δευτέρα με πτώση -6 μ.β. και η απόδοση των 10ετών ομολόγων αυξήθηκε κατά +5,9 μονάδες βάσης στο 3,872%.

Για δωρεάν τεχνική ανάλυση μετοχών, το αμερικανικό χρηματιστήριο σήμερα και άλλες μετοχές χρηματιστηρίου, μεταβείτε εδώ.

Δείτε όλες μας τις αναλύσεις και στο OT Markets.