Καλώς ήρθατε στην Trader24!
Trader24Trader24Trader24
2112346676
tr24@hfeu.com
Παλαιό Φάληρο

ΓΔ: Αλώθηκε το οχυρό των 900 μονάδων από τις στρατιές των αγοραστών

Με υψηλή συναλλακτική δραστηριότητα 75,3 εκ. ευρώ το Χ.Α. κατάφερε να προσπελάσει – επιτέλους- το επίμονο επίπεδο των 900 μονάδων που είχε δοκιμάσει δις εντός του έτους.

Η πολυήμερη συμπεριφορά των επενδυτών πέριξ του εν λόγω επιπέδου συνεπικουρεί στη θεωρία μιας ισχυρής αντίστασης τεχνικής και ψυχολογικής σημασίας ώστε να συνάγεται ασφαλώς το πρώιμο συμπέρασμα μιας σημαντικής ανοδικής διάσπασης.

Εξάλλου η αξία της μεγεθύνεται αφενός χάρη στην προαναφερθείσα συναλλακτική δραστηριότητα αφετέρου λόγω των εξελίξεων στα μακροοικονομικά των ΗΠΑ και την κρίσιμη μείωση του εκείθεν πληθωρισμού.

Σε μακροπρόθεσμο επίπεδο η ανοδικότητα των δυόμιση ετών οδηγεί στη ζώνη των 1.000-1.040 μονάδων υπενθυμίζοντας ότι η στήριξη των 780-800 μονάδων δεν χάθηκε ποτέ.

Η πλειοψηφία των μετοχών τόσο στη μεγάλη όσο και στη μεσαία κεφαλαιοποίηση συμπεριφέρθηκε άψογα κλείνοντας κοντά στα υψηλά ημέρας, με τα φώτα να κλέβει η μετοχή του υποτιμημένου ΑΔΜΗΕ, ενώ και τα χαρτιά του ομίλου ΒΙΟ δείχνουν ότι κάτι ετοιμάζεται.

Κατά τα λοιπά, κάποιες από τις μετοχές που παρουσιάζουν μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον είναι οι ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, ΜΥΤΙΛ, ΕΛΧΑ, CENER, οι μετοχές πληροφορικής με βασικούς πρωταγωνιστές ΕΠΣΙΛ, ΚΟΥΕΣ και ΕΝΤΕΡ ενώ από τις τράπεζες φαίνεται να προΐστανται η ΕΥΡΩΒ και ΕΤΕ.    

Για καθημερινές τεχνικές αναλύσεις του Γενικού Δείκτη μεταβείτε εδώ.

Δείτε όλες μας τις αναλύσεις και στο OT Markets.