Καλώς ήρθατε στην Trader24!
Trader24Trader24Trader24
2112346676
tr24@hfeu.com
Παλαιό Φάληρο

Ο Warren Buffet έδωσε το σινιάλο για γιορτή στον Nasdaq 100 και τις μετοχές τεχνολογίας και chip

  • Home
  • Market News
  • Ο Warren Buffet έδωσε το σινιάλο για γιορτή στον Nasdaq 100 και τις μετοχές τεχνολογίας και chip
chip stocks nasdaq

Η επιβράδυνση του πληθωρισμού PPI μείωσε τις αποδόσεις των ομολόγων και αύξησε τις τιμές των μετοχών. Έτσι, η απόδοση του 10ετούς υποχώρησε την Τρίτη σε χαμηλό 5 εβδομάδων, στο 3,755%, μετά την αύξηση των τιμών παραγωγού στις ΗΠΑ τον Οκτώβριο, η οποία ήταν μικρότερη από την αναμενόμενη. Τα ομόλογα αυξήθηκαν επίσης χάρη στη μεταφερόμενη στήριξη από το ράλι των 10ετών γερμανικών bunds μετά τη δήλωση του μέλους του Συμβουλίου της ΕΚΤ, Villeroy de Galhau, ότι είναι πιθανός ένας βραδύτερος ρυθμός αύξησης των επιτοκίων της ΕΚΤ μετά τη συνεδρίαση του επόμενου μήνα.

Δείκτες

Ο δείκτης S&P 500 (SPY) έκλεισε χθες με άνοδο +0,87% σε υψηλό 2 μηνών , ο βιομηχανικός Dow Jones (DIA) έκλεισε με άνοδο +0,17% και ο δείκτης Nasdaq 100 (QQQ) με άνοδο +1,45%.

Όλοι κλάδοι σχεδόν του S&P 500 έκλεισαν επίσης θετικά, εκτός αυτών της Υγείας και των Πρώτων Υλών, οι οποίοι έκλεισαν σχεδόν αμετάβλητοι στο -0,07% και -0,11%.

Μετοχές

Οι κατασκευαστές chip σημείωσαν άνοδο μετά την κατάθεση στην SEC που έδειξε ότι η Berkshire Hathaway του Warren Buffett απέκτησε περίπου 60 εκατομμύρια αμερικανικές καταθετικές αποδείξεις (ADRs), περίπου 5 δισεκατομμύρια δολάρια, στην Taiwan Semiconductor Manufacturing.  Ως αποτέλεσμα, οι Qualcomm (QCOM), Advanced Micro Devices (AMD), ASML Holding NV (ASML), NXP Semiconductors (NXPI) και Marvell Technology (MRVL) έκλεισαν με άνοδο άνω του +3%.  Επίπλέον, η Nvidia (NVDA), η Broadcom (AVGO) και η Micron Technology (MU) έκλεισαν με άνοδο άνω του +2%.

Η μείωση της απόδοσης του 10ετούς σε χαμηλό 5 εβδομάδων έδωσε ώθηση στις μετοχές τεχνολογίας. Έτσι, η Datadog (DDOG) έκλεισε με άνοδο άνω του +10% και ηγήθηκε των κερδισμένων στον Nasdaq 100.  Επιπλέον, η Netflix (NFLX) και η Autodesk (ADSK) έκλεισαν με άνοδο άνω του +3%, ενώ η Alphabet (GOOGL) και η Meta Platforms (META) έκλεισαν με άνοδο άνω του +2%.

Οι αμυντικές μετοχές του κλάδου της υγείας, ωστόσο, υποχώρησαν, καθώς η άμβλυνση των ανησυχιών για τον πληθωρισμό βελτίωσε το κλίμα για τις μετοχές τεχνολογίας και ανάπτυξης και οδήγησε σε κάποιες πωλήσεις αμυντικών μετοχών.  Ως αποτέλεσμα, η Humana (HUM) έκλεισε με πτώση άνω του -3%, η UnitedHealth Group (UNH) με πτώση άνω του -2% και ηγήθηκε των χαμένων του Dow Jones Industrials. 

Όσον αφορά σε ανακοινώσεις αποτελεσμάτων, η Walmart (WMT) έκλεισε με άνοδο άνω του +6% και ηγήθηκε των κερδισμένων του Dow Jones Industrials, αφού ανακοίνωσε προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή γ’ τριμήνου 1,50 δολάρια, πολύ πάνω από το consensus των 1,32 δολαρίων, και στη συνέχεια αύξησε την πρόβλεψη για τις καθαρές πωλήσεις του έτους σε +5,5% από την προηγούμενη εκτίμηση για +4,5%.

Ομόλογα

Τα 10ετή ομόλογα Δεκεμβρίου (ZNZ22) έκλεισαν την Τρίτη με άνοδο +14 μ.β. και η απόδοση των 10ετών μειώθηκε κατά -6,0 μ.β., στο 3,794%.

Για δωρεάν τεχνική ανάλυση μετοχών, το αμερικανικό χρηματιστήριο σήμερα και άλλες μετοχές χρηματιστηρίου, μεταβείτε εδώ.

Δείτε όλες μας τις αναλύσεις και στο OT Markets.