Καλώς ήρθατε στην Trader24!
Trader24Trader24Trader24
2112346676
tr24@hfeu.com
Παλαιό Φάληρο

Μεγάλοι παίκτες της κρυπτο-αγοράς συνεχίζουν να πλήττονται από την πτώχευση της FTX

  • Home
  • Crypto News
  • Μεγάλοι παίκτες της κρυπτο-αγοράς συνεχίζουν να πλήττονται από την πτώχευση της FTX
money flying

Η πτώχευση του ανταλλακτηρίου FTX συνεχίζει να προκαλεί πονοκέφαλο στην κρυπτο-αγορά και τους επενδυτές της καθώς οι επιπτώσεις της κατάρρευσής του επηρεάζουν μεγάλους παίκτες. Ως αποτέλεσμα, μεγάλης κλίμακας επενδυτές έχουν τρομάξει από την πρόσφατη μεταβλητότητα που είναι δύσκολο να προβλεφθεί και μπορεί να στείλει τις επενδύσεις τους σε καθοδική τροχιά.

Σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες εξελίξεις, λοιπόν, ο προσωρινός διευθύνων σύμβουλος της Genesis Global Capital δήλωσε ότι η εταιρεία έλαβε τη δύσκολη απόφαση να αναστείλει προσωρινά τις εξαγορές και τις χορηγήσεις νέων δανείων εξαιτίας της ακραίας αναστάτωσης της αγοράς και της απώλειας της εμπιστοσύνης του κλάδου που έχει προκληθεί από την κατάρρευση του FTX. Η Genesis εξυπηρετεί μια θεσμική πελατειακή βάση και είχε 2,8 δισ. δολάρια σε συνολικά ενεργά δάνεια στο τέλος του τρίτου τριμήνου του 2022, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εταιρείας.

Bitcoin (BTC)

Το Bitcoin διαπραγματευόταν πρόσφατα λίγο κάτω από τα 16.500 δολάρια, με πτώση -1,4% τις τελευταίες 24 ώρες, καθώς οι επενδυτές επανέλαβαν την αμυντική στάση της προηγούμενης εβδομάδας. Η στήριξη του Bitcoin έχει ήδη υποχωρήσει περίπου 13% τις τελευταίες 10 ημέρες εν μέσω της διάλυσης του FTX με την τιμή του αυτήν τη στιγμή να είναι λιγότερο από το ένα τέταρτο της τιμής που είχε πριν από ένα χρόνο. Επιπλέον, φαίνεται πως έχει βρει νέο «καταφύγιο» στο εύρος των 15.500-19.000 δολαρίων έπειτα από τις ραγδαίες εξελίξεις, πράγμα που έχει κάνει ολόκληρη την κρυπτο-αγορά να αναρωτιέται αν αυτό είναι το κατώτερο σημείο που θα φτάσει.

Ethereum (ETH) και Altcoins

Το ether είναι λίγο κάτω από τα 1.200 δολάρια σήμερα, σημειώνοντας πτώση λίγο πάνω από -3% και φαίνεται πως και αυτό έχει εισέλθει σε ένα νέο εύρος 1.100-1.300 δολαρίων στο οποίο κινείται τις τελευταίες ημέρες.

Άλλα σημαντικά altcoins βρίσκονταν σε μεγάλο βαθμό στο κόκκινο, με τα Celsius (CEL) και Uniswap (UNI) να υποχωρούν και τα δύο περισσότερο από -5%. Το FTT της FTX υποχώρησε σχεδόν -4% και το βλέπουμε μόλις στα 1,66 δολάρια – πολύ μακριά από το υψηλό του κοντά στα 36 δολάρια νωρίτερα μέσα στο έτος. Το SOL της Solana – το οποίο δέχτηκε ίσως το μεγαλύτερο πλήγμα από την κατάρρευση της FTX – φαίνεται πως χαροπαλεύει ακόμα κοντά στα 14 δολάρια, έχοντας χάσει πάνω από το 50% της αξίας του μέσα σε μόλις μια εβδομάδα.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το τι είναι το blockchain, τι είναι τα κρυπτονομίσματα και πώς αγοράζω κρυπτονομίσματα μεταβείτε εδώ. 

Δείτε όλες μας τις αναλύσεις και στο OT Markets.