Καλώς ήρθατε στην Trader24!
Trader24Trader24Trader24
2112346676
tr24@hfeu.com
Παλαιό Φάληρο

Οι εξελίξεις στην σχέση ΗΠΑ-Κίνας αναπτέρωσαν το ηθικό της Wall Street την Παρασκευή

  • Home
  • Market News
  • Οι εξελίξεις στην σχέση ΗΠΑ-Κίνας αναπτέρωσαν το ηθικό της Wall Street την Παρασκευή
usa china computer

Οι αγορές έμειναν ικανοποιημένες από την είδηση ότι η εμπορική αντιπρόσωπος των ΗΠΑ, Katherine Tai, συναντήθηκε την Παρασκευή με τον Κινέζο υπουργό Εμπορίου, Wang Wentao, στο περιθώριο της συνάντησης των υπουργών Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας-Ειρηνικού στην Μπανγκόκ.  Αυτή ήταν η πρώτη συνάντηση μεταξύ των νέων υπουργών Εμπορίου των ΗΠΑ και της Κίνας και θα μπορούσε να σηματοδοτήσει ότι οι εμπορικές σχέσεις μπορεί να ξεπαγώσουν αρκετά ώστε η κυβέρνηση Biden να αποσύρει ορισμένους από τους δασμούς των ΗΠΑ της εποχής Trump σε κινεζικές εισαγωγές ύψους 300 δισεκατομμυρίων δολαρίων.  Η πτώση αυτών των δασμών θα μπορούσε να μειώσει τις πληθωριστικές πιέσεις στις ΗΠΑ και να δώσει στη Fed λίγη περισσότερη ευελιξία, καθώς και να ενισχύσει τα κέρδη των αμερικανικών επιχειρήσεων επιτρέποντας χαμηλότερες τιμές εισροών.

Δείκτες

Ο δείκτης S&P 500 (SPY) έκλεισε την Παρασκευή με άνοδο +0,48%, ο βιομηχανικός Dow Jones (DIA) με άνοδο +0,60% και ο δείκτης Nasdaq 100 (QQQ) έκλεισε αμετάβλητος.

Όλοι οι κλάδοι του S&P 500 έκλεισαν επίσης θετικοί εκτός από αυτούς των Τηλεπικοινωνιών και της Ενέργειας, οι οποίοι έκλεισαν ελαφρώς αρνητικοί.

Μετοχές

Η Footlocker (FL) σημείωσε άνοδο +8,73% αφού η εταιρεία ανακοίνωσε πωλήσεις γ’ τριμήνου που έδειξαν σταθερή καταναλωτική ζήτηση παρά τις πληθωριστικές πιέσεις.

Οι ενεργειακές μετοχές, ωστόσο, παρουσίασαν αδυναμία, με τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού πετρελαίου WTI Δεκεμβρίου να υποχωρούν κατά -1,91%, προσθέτοντας στην απότομη πτώση της Πέμπτης κατά -4,62%. Έτσι, η Exxon (XOM) υποχώρησε κατά -0,87%, η Marathon Oil (MRO) κατά -1,60% και η Haliburton (HAL) κατά -2,03%.

Η Tesla (TSLA) σημείωσε πτώση -1,63%, καθώς οι αγορές συνέχισαν να παρακολουθούν την εκτροπή του CEO Elon Musk στο Twitter και εξέφρασαν την ανησυχία τους για τις πρόσφατες αναφορές ότι «υπέκλεψε» μηχανικούς λογισμικού της Tesla για να τον βοηθήσουν στο Twitter.

Η Alibaba (BABA) υποχώρησε κατά -4,49% την Παρασκευή μετά την απώλεια των εκτιμήσεων για τα έσοδα του γ’ τριμήνου, αν και σε ένα θετικό παράγοντα, η κινεζική εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου ανακοίνωσε μεγαλύτερες επαναγορές μετοχών.  Άλλες κινεζικές μετοχές που είναι εισηγμένες στις ΗΠΑ ήταν στη λίστα της Παρασκευής με τους μεγαλύτερους χαμένους του δείκτη Nasdaq 100, όπως η NetEase (NTES) (-5,01%), και η Baidu (BIDU) (-3,63%).  Η JD.com (JD) σημείωσε πτώση -2,52% παρά την ανακοίνωση καλύτερων των αναμενόμενων κερδών.

Ομόλογα

Οι τιμές των ομολόγων δέχθηκαν πιέσεις την Παρασκευή από τα επιθετικά σχόλια της προέδρου της Fed της Βοστώνης, Susan Collins, και τη μεταφορά των σχολίων της Πέμπτης από τον πρόεδρο της Fed του St. Louis, Bullard, ο οποίος δήλωσε ότι βλέπει τα επιτόκια να ξεπερνούν το 5%. Έτσι, τα 10ετή Δεκεμβρίου (ZNZ22) έκλεισαν την Παρασκευή με -10,5 μ.β. και η απόδοση των 10ετών αυξήθηκε κατά +5,9 μονάδες βάσης, στο 3,825%.

Για δωρεάν τεχνική ανάλυση μετοχών, το αμερικανικό χρηματιστήριο σήμερα και άλλες μετοχές χρηματιστηρίου, μεταβείτε εδώ.

Δείτε όλες μας τις αναλύσεις και στο OT Markets.