Καλώς ήρθατε στην Trader24!
Trader24Trader24Trader24
2112346676
tr24@hfeu.com
Παλαιό Φάληρο

Τα νέα χαμηλά στα crypto και η έξαρση του Covid στην Κίνα πιέζουν την Wall Street

  • Home
  • Market News
  • Τα νέα χαμηλά στα crypto και η έξαρση του Covid στην Κίνα πιέζουν την Wall Street

Οι μετοχές υποχώρησαν τη Δευτέρα λόγω των φόβων για νέα κινεζικά λουκέτα, αφού το Σάββατο αναφέρθηκε ο πρώτος θάνατος από Covid στην Κίνα εδώ και σχεδόν έξι μήνες και την Κυριακή αναφέρθηκαν άλλοι δύο θάνατοι. Η Κίνα, επιπλέον, ανέφερε 23.238 νέες μολύνσεις Covid το Σάββατο, ελαφρώς μειωμένες σε σχέση με την Παρασκευή.

Οι μετοχές υποβαθμίστηκαν επίσης από την ατμόσφαιρα «risk-off», καθώς το bitcoin (^BTCUSD) υποχώρησε κατά -3,8% λόγω των φόβων για περισσότερες επιπτώσεις από το φιάσκο της FTX. Η χρηματιστηριακή εταιρεία ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων Genesis δήλωσε τη Δευτέρα ότι εξακολουθεί να προσπαθεί να αντλήσει κεφάλαια, αλλά ότι η πτώχευση είναι μια πιθανότητα, αφού η εταιρεία αναγκάστηκε πρόσφατα να αναστείλει τις αναλήψεις από τη μονάδα δανεισμού της, επειδή είχε σημαντικά κεφάλαια κλειδωμένα στην FTX.

Δείκτες

Ο S&P 500 (SPY) υποχώρησε τη Δευτέρα κατά -0,39%, ο βιομηχανικός Dow Jones (DIA) κατά -0,13% και ο Nasdaq 100 (QQQ) κατά -1,06%. 

Όσον αφορά στους κλάδους του S&P 500, πάνω από τους μισούς έκλεισαν θετικά, με αυτούς των Τηλεπικοινωνιών, της Πληροφορικής Τεχνολογίας, της Ενέργειας και των Καταναλωτικών Αγαθών Διακριτικής Ευχέρειας να κλείνουν με αρνητικό πρόσημο.

Μετοχές

Οι ενεργειακές μετοχές συνέχισαν να επιβαρύνουν την ευρύτερη αγορά μετά από μια ευμετάβλητη ημέρα διαπραγμάτευσης στις τιμές του αργού πετρελαίου WTI, οι οποίες έκλεισαν με πτώση -0,44%, αφού νωρίτερα είχαν υποχωρήσει έως και -6%. Έτσι, η Exxon (XOM) (-0,66%), η Marathon Oil (MRO) (-2,14%), η Valero Energy (VLO) (-0,87%), η Haliburton (HAL) (-1,25%) και η Schlumberger (SLB) (-1,86%) έκλεισαν αρνητικά.

Η Disney (DIS) σημείωσε ράλι +6,65% τη Δευτέρα, μετά την αιφνιδιαστική είδηση ότι ο Bob Iger θα επιστρέψει στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου για μια διετή θητεία, ενώ το διοικητικό συμβούλιο θα αναζητήσει μόνιμο αντικαταστάτη του πρώην διευθύνοντος συμβούλου Bob Chapek.

Οι ενεργειακές μετοχές συνέχισαν να επιβαρύνουν την ευρύτερη αγορά μετά από μια ευμετάβλητη ημέρα διαπραγμάτευσης στις τιμές του αργού πετρελαίου WTI, οι οποίες έκλεισαν με πτώση -0,44%, αφού νωρίτερα είχαν υποχωρήσει έως και -6%. Έτσι, η  Exxon (XOM) (-0,66%), η Marathon Oil (MRO) (-2,14%), η Valero Energy (VLO) (-0,87%), η Haliburton (HAL) (-1,25%) και η Schlumberger (SLB) (-1,86%) έκλεισαν αρνητικά.

Η Tesla (TSLA) υποχώρησε σε νέο χαμηλό 2 ετών και έκλεισε με πτώση -6,52%, καθώς οι επενδυτές ανησυχούσαν για μια μεγάλη ανάκληση και τη συνεχιζόμενη εκτροπή του CEO Musk στο Twitter. Επιπλεον, η Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας Αυτοκινητοδρόμων δήλωσε το Σάββατο ότι η Tesla ανακαλεί 321.628 οχήματα λόγω προβλήματος φωτισμού των πίσω φώτων.

Οι εισηγμένες στις ΗΠΑ κινεζικές μετοχές έκλεισαν και αυτές χαμηλότερα λόγω των φόβων για την αιχμή του Covid στην Κίνα, με τις Alibaba (BABA) (-4,41%), JD.com (JD) (-6,37%), Nio (NIO) (-4,30%) και Xpeng (XPEV) (-5,67%) να κλείνουν σε βαθύ κόκκινο.

Ομόλογα

Οι τιμές των ομολόγων είδαν στήριξη από την αδυναμία των μετοχών, την αναταραχή στα κρυπτονόμισμα αλλά και από τις προσδοκίες για ασθενέστερη οικονομική ανάπτυξη της Κίνας με την εξάπλωση του Covid. Ως αποτέλεσμα τα 10ετή Δεκεμβρίου (ZNZ22) έκλεισαν +0,5 μ.β. και η απόδοση των 10ετών μειώθηκε κατά -0,2 μονάδες βάσης, στο 3,827%. 

Για δωρεάν τεχνική ανάλυση μετοχών, το αμερικανικό χρηματιστήριο σήμερα και άλλες μετοχές χρηματιστηρίου, μεταβείτε εδώ.

Δείτε όλες μας τις αναλύσεις και στο OT Markets.