Καλώς ήρθατε στην Trader24!
Trader24Trader24Trader24
2112346676
tr24@hfeu.com
Παλαιό Φάληρο

Τα πρακτικά της FOMC δίνουν ξανά ελπίδα στην Wall Street για χαλάρωση της επιθετικής πολιτικής της Fed

  • Home
  • Market News
  • Τα πρακτικά της FOMC δίνουν ξανά ελπίδα στην Wall Street για χαλάρωση της επιθετικής πολιτικής της Fed

Οι χρηματιστηριακοί δείκτες εκτοξεύτηκαν το απόγευμα της Τετάρτης, με αφορμή τα πρακτικά της συνεδρίασης της FOMC στις 1-2 Νοεμβρίου, τα οποία ήταν ήπια για την πολιτική της Fed και ανοδικά για τις μετοχές. Τα πρακτικά έδειξαν ότι οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής τάχθηκαν υπέρ της επιβράδυνσης των αυξήσεων των επιτοκίων, καθώς μια σημαντική πλειοψηφία των συμμετεχόντων έκρινε ότι μια επιβράδυνση του ρυθμού αύξησης θα ήταν σύντομα κατάλληλη.

Δείκτες

Ο S&P 500 ($SPX) την Τετάρτη αυξήθηκε κατά +0,59%, ο βιομηχανικός Dow Jones ($DOWI) αυξήθηκε κατά +0,28% και ο δείκτης Nasdaq 100 ($IUXX) αυξήθηκε κατά +0,97%. 

Όλοι οι δείκτες του S&P 500 έκλεισαν επίσης στο πράσινο εκτός από αυτόν της Ενέργειας.

Μετοχές

Η Tesla (TSLA) έκλεισε με άνοδο άνω του +7% την Τετάρτη και ηγήθηκε των κερδισμένων του S&P 500 και του Nasdaq 100, αφού η Citigroup αναβάθμισε τη μετοχή σε ουδέτερη από πώληση.

Οι μετοχές των τσιπ ημιαγωγών σημείωσαν άνοδο για δεύτερη συνεχόμενη μέρα και οδήγησαν τις μετοχές τεχνολογίας σε υψηλότερα επίπεδα. Έτσι, η  Η Nvidia (NVDA) έκλεισε με άνοδο +3% και η Align Technology (ALGN) με άνοδο άνω του +2%.  Επιπλέον, άλλες μεγάλες κατασκευάστριες τσιπ όπως οι Qualcomm (QCOM), Advanced Micro Devices (AMD), Lam Research (LRCX) και Marvell Technology (MRVL) έκλεισαν με άνοδο άνω του +1%.

Η Walt Disney (DIS) έκλεισε με άνοδο άνω του +2% και ηγήθηκε των κερδισμένων του Dow Jones Industrials, αφού η συνέχεια της ταινίας Avatar της εταιρείας έλαβε ημερομηνία κυκλοφορίας στις 16 Δεκεμβρίου στην Κίνα, αυξάνοντας τις πιθανότητες κερδών για μία από τις μεγαλύτερες ταινίες της Disney για φέτος.

Η Autodesk (ADSK), από την άλλη, έκλεισε με πτώση άνω του -5% για να ηγηθεί των χαμένων στον S&P 500 και τον Nasdaq 100 μετά την ανακοίνωση των χρεώσεων του γ’ τριμήνου ύψους 1,36 δισ. δολαρίων, κάτω από το consensus των 1,42 δισ. δολαρίων και τη μείωση της πρόβλεψης για τις χρεώσεις για το σύνολο του έτους στα 5,57-5,67 δισ. δολάρια από την προηγούμενη εκτίμηση των 5,71-5,81 δισ. δολαρίων, ασθενέστερη από το consensus των 5,73 δισ. δολαρίων.

Οι ενεργειακές μετοχές και οι πάροχοι ενεργειακών υπηρεσιών υποχώρησαν επίσης, με την τιμή του αργού πετρελαίου να σημειώνει πτώση άνω του -3%, αφού η Ευρωπαϊκή Ένωση δήλωσε ότι συζητά ένα ανώτατο όριο τιμών για το ρωσικό πετρέλαιο μεταξύ 65 και 70 δολαρίων το βαρέλι.  Ως αποτέλεσμα, η Schlumberger (SLB) έκλεισε με πτώση άνω του -4% ενώ η Devon Energy (DVN), η Occidental Petroleum (OXY), η Baker Hughes (BKR), η Haliburton (HAL) και η ConocoPhillips (COP) με πτώση άνω του -2%.

Ομόλογα

Οι τιμές των ομολόγων την Τετάρτη ανέκαμψαν από τις αρχικές απώλειες και κινήθηκαν ανοδικά χάρη στη μεταφερόμενη στήριξη από το ράλι των ευρωπαϊκών κρατικών ομολόγων. Έτσι, τα 10ετή ομόλογα Δεκεμβρίου (ZNZ22) έκλεισαν την Τετάρτη με άνοδο +11 μ.β. και η απόδοση των 10ετών υποχώρησε κατά -4,3 μονάδες βάσης, στο 3,713%. 

Για δωρεάν τεχνική ανάλυση μετοχών, το αμερικανικό χρηματιστήριο σήμερα και άλλες μετοχές χρηματιστηρίου, μεταβείτε εδώ.

Δείτε όλες μας τις αναλύσεις και στο OT Markets.