Καλώς ήρθατε στην Trader24!
Trader24Trader24Trader24
2112346676
tr24@hfeu.com
Παλαιό Φάληρο

Οι εξελίξεις στην Κίνα πιέζουν την Wall Street

  • Home
  • Market News
  • Οι εξελίξεις στην Κίνα πιέζουν την Wall Street

Ένας πτωτικός παράγοντας για τις παγκόσμιες μετοχές είναι η συνεχιζόμενη αύξηση των μολύνσεων Covid στην Κίνα, η οποία ανέφερε ρεκόρ 31.987 νέων μολύνσεων Covid την Πέμπτη. Αυτή η αύξηση των λοιμώξεων μειώνει την αισιοδοξία ότι η οικονομία της Κίνας μπορεί σύντομα να επαναλειτουργήσει πλήρως, καθώς η κυβέρνηση αναγκάζεται να επεκτείνει τα λουκέτα και τους περιορισμούς κατά της πανδημίας.

Δείκτες

Ο δείκτης S&P 500 ($SPX) την Παρασκευή υποχώρησε κατά -0,03%, ο βιομηχανικός Dow Jones ($DOWI) αυξήθηκε κατά +0,45% και ο Nasdaq 100 ($IUXX) υποχώρησε κατά -0,70%.

Οι περισσότεροι κλάδοι του S&P 500 έκλεισαν θετικοί εκτός αυτών των Πρώτων Υλών, της Ενέργειας, της Πληροφορικής Τεχνολογίας και των Τηλεπικοινωνινών.

Μετοχές

 Οι μετοχές του τομέα της διαχειριζόμενης υγειονομικής περίθαλψης αυξήθηκαν, καθώς οι αμυντικές μετοχές είδαν κάποια στήριξη.  Η Molina Healthcare (MOH) και η Universal Health Services (UHS) έκλεισαν με άνοδο άνω του +2% ενώ άλλες όπως η Cigna (CI) και η HCA Healthcare (HCA) έκλεισαν με άνοδο άνω του +1%.

Η Autodesk (ADSK) έκλεισε και αυτή με άνοδο άνω του +1% και ηγήθηκε των κερδισμένων στον Nasdaq 100, αφού τα στοιχεία του Bloomberg έδειξαν ότι το Fidelity Magellan Fund πρόσθεσε 1,91 εκατομμύρια μετοχές της Autodesk τον Σεπτέμβριο.

Η Apple (AAPL), από την άλλη, έκλεισε με πτώση σχεδόν -2% και ηγήθηκε των χαμένων του Dow Jones Industrials, αφού η κινεζική κυβέρνηση δήλωσε ότι θα αποκλείσει την πόλη Zhengzhou, όπου βρίσκεται η μεγαλύτερη μονάδα παραγωγής iPhone της Apple, για πέντε ημέρες από την Παρασκευή, λόγω της αύξησης των περιπτώσεων Covid.  Επίσης, μια έκθεση του Reuters ανέφερε ότι η παραγωγή iPhone της Apple τον Νοέμβριο στο εργοστάσιο της Zhengzhou θα μπορούσε να μειωθεί κατά -30% μετά από διαμαρτυρίες εργαζομένων στο εργοστάσιο που διέκοψαν τη λειτουργία του.

Επιπλέον, οι κινεζικές μετοχές που είναι εισηγμένες στις ΗΠΑ υποχώρησαν και αυτές, καθώς το ρεκόρ νέων κρουσμάτων Covid στην Κίνα μειώνει την αισιοδοξία ότι η χώρα θα επαναλειτουργήσει σύντομα. Ως αποτέλεσμα, η JD.com (JD) έκλεισε με πτώση άνω του -5% και ηγήθηκε των χαμένων στον Nasdaq 100 ενώ η Alibaba Group Holding (BABA) και η Baidu (BIDU) έκλεισαν με πτώση άνω του -3%.

Ομόλογα

Οι τιμές των ομολόγων ανέκαμψαν την Παρασκευή από τις πρώτες απώλειες και κινήθηκαν ελαφρώς υψηλότερα κατά τη διάρκεια της συνόδου που συντομεύτηκε λόγω των εορτών, στηριζόμενες στη μεταφερόμενη στήριξη από τα πρακτικά της συνεδρίασης της FOMC της Τετάρτης 1-2 Νοεμβρίου που έδειξαν ότι οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής τάχθηκαν υπέρ της επιβράδυνσης των αυξήσεων των επιτοκίων. Έτσι, τα 10ετή Δεκεμβρίου (ZNZ22) έκλεισαν με άνοδο +2,5 μ.β. και η απόδοση των 10ετών μειώθηκε κατά -0,1 μ.β. στο 3,692%.   

Για δωρεάν τεχνική ανάλυση μετοχών, το αμερικανικό χρηματιστήριο σήμερα και άλλες μετοχές χρηματιστηρίου, μεταβείτε εδώ.

Δείτε όλες μας τις αναλύσεις και στο OT Markets.