Καλώς ήρθατε στην Trader24!
Trader24Trader24Trader24
2112346676
tr24@hfeu.com
Παλαιό Φάληρο

Η συνεχιζόμενη αύξηση των κρουσμάτων στην Κίνα πιέζει τις τεχνολογικές μετοχές και την Apple

  • Home
  • Market News
  • Η συνεχιζόμενη αύξηση των κρουσμάτων στην Κίνα πιέζει τις τεχνολογικές μετοχές και την Apple

Οι μετοχές τη Δευτέρα σημείωσαν μέτριες απώλειες λόγω της ανησυχίας ότι μια επιδεινούμενη πανδημία στην Κίνα θα ωθήσει την κυβέρνηση να αυστηροποιήσει τα λουκέτα και τους περιορισμούς, υπονομεύοντας τις προοπτικές της παγκόσμιας ανάπτυξης ενώ σποραδικές πανεθνικές διαμαρτυρίες έχουν ξεσπάσει τις τελευταίες ημέρες για τις αυστηρές Covid Zero πολιτικές της κυβέρνησης.

Δείκτες

Ο S&P 500 ($SPX) υποχώρησε κατά -1,54%, ο βιομηχανικός Dow Jones ($DOWI) υποχώρησε κατά -1,45% και ο Nasdaq 100 ($IUXX) κατά -1,43%. 

Όλοι οι κλάδοι του S&P 500 έκλεισαν επίσης αρνητικοί, με μεγαλύτερο χαμένο αυτόν του Real Estate.

Μετοχές

Οι υψηλότερες αποδόσεις των ομολόγων και οι παγκόσμιες οικονομικές ανησυχίες οδήγησαν σε πωλήσεις μετοχών τσιπ που επιβάρυναν τον κλάδο της τεχνολογίας. Έτσι, οι NXP Semiconductors (NXPI) και Micron Technology (MU) έκλεισαν με πτώση άνω του -4% και η Qualcomm (QCOM) με πτώση άνω του -3%.  Επιπλέον, οι Nvidia (NVDA), Advanced Micro Devices (AMD), Intel (INTC), Align Technology (ALGN), Lam Research (LRCX) και Applied Materials (AMAT) έκλεισαν με πτώση μεγαλύτερη του -2%.

Η Apple (AAPL) έκλεισε με πτώση άνω του -2% μετά από δημοσίευμα του Bloomberg που ανέφερε ότι τα λουκέτα και οι αναταραχές σε ένα βασικό κινεζικό εργοστάσιο θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε έλλειψη παραγωγής κοντά στα 6 εκατομμύρια μονάδες iPhone Pro φέτος.

Οι εισηγμένες στις ΗΠΑ κινεζικές μετοχές, ωστόσο, κινήθηκαν ανοδικά τη Δευτέρα, καθώς η Pinduoduo ανέβηκε μετά την ανακοίνωση καλύτερων των αναμενόμενων κερδών. Ως αποτέλεσμα, η μετοχή της (PDD) έκλεισε με άνοδο άνω του +12% για να ηγηθεί των κερδισμένων στον Nasdaq 100 μετά την ανακοίνωση εσόδων γ’ τριμήνου ύψους 35,50 δισ. γιουάν, πολύ πάνω από την εκτίμηση των 30,90 δισ. γιουάν. 

Άλλες κινεζικές μετοχές που είναι εισηγμένες στις ΗΠΑ σημείωσαν επίσης ράλι μετά από αυτήν την είδηση, με την NetEase (NTES) να σημειώνει άνοδο άνω του +2%, την Baidu (BIDU) άνω του +1%, την JD.com (JD) άνω του +0,87% και την Alibaba Group Holding (BABA) άνω του +0,50%.

Ομόλογα

Οι τιμές των ομολόγων υποχώρησαν από το υψηλό 7 εβδομάδων και η απόδοση των 10ετών αυξήθηκε από το χαμηλό 7 εβδομάδων. Έτσι, τα 10ετή του Δεκεμβρίου (ZNZ22) έκλεισαν με πτώση -3,5 μ.β. και η απόδοση των 10ετών αυξήθηκε κατά +2,2 μονάδες βάσης, στο 3,700%. 

Για δωρεάν τεχνική ανάλυση μετοχών, το αμερικανικό χρηματιστήριο σήμερα και άλλες μετοχές χρηματιστηρίου, μεταβείτε εδώ.

Δείτε όλες μας τις αναλύσεις και στο OT Markets.