Καλώς ήρθατε στην Trader24!
Trader24Trader24Trader24
2112346676
tr24@hfeu.com
Παλαιό Φάληρο

Οι θετικές ειδήσεις από την Κίνα στήριξαν το αμερικανικό χρηματιστήριο

  • Home
  • Market News
  • Οι θετικές ειδήσεις από την Κίνα στήριξαν το αμερικανικό χρηματιστήριο

Οι αμερικανικές μετοχές χθες είχαν στήριξη από το ράλι άνω του +2% του δείκτη Shanghai Composite Stock Index της Κίνας.  Οι κινεζικές μετοχές σημείωσαν άλμα χάρη στις ενδείξεις ότι οι κινεζικές αρχές ενδέχεται να προχωρήσουν ταχύτερα στη χαλάρωση των περιορισμών του Covid που προκάλεσαν διαδηλώσεις σε πολλές πόλεις.  Η Κίνα δεσμεύτηκε την Τρίτη να ενισχύσει τους εμβολιασμούς μεταξύ των ηλικιωμένων πολιτών της και η Εθνική Επιτροπή Υγείας της δήλωσε ότι οι τοπικές αρχές πρέπει να αποφύγουν τη χρήση υπερβολικών περιορισμών κατά της πανδημίας.

Η ενίσχυση των ενεργειακών μετοχών, επιπλέον, παρείχε κάποια στήριξη στους δείκτες, καθώς το αργό WTI αυξήθηκε περισσότερο από +1% λόγω της ανησυχίας για στενότερες παγκόσμιες προμήθειες αργού. Οι εκπρόσωποι του ΟΠΕΚ+ δήλωσαν τη Δευτέρα ότι ενδέχεται να εξετάσουν πρόσθετες περικοπές στην παραγωγή πετρελαίου στη συνάντησή τους στις 4 Δεκεμβρίου για να εξισορροπήσουν την προσφορά και τη ζήτηση.

Δείκτες

Ο S&P 500 ($SPX) υποχώρησε την Τρίτη κατά -0,16%, ο βιομηχανικός Dow Jones ($DOWI) αυξήθηκε κατά +0,01% και ο δείκτης Nasdaq 100 ($IUXX) υποχώρησε κατά -0,73%. 

Οι περισσότεροι κλάδοι του S&P 500 έκλεισαν επίσης αρνητικά, με τους κερδισμένους της ημέρας να είναι αυτοί του Real Estate και της Ενέργειας.

Μετοχές

Οι υψηλότερες αποδόσεις των ομολόγων επιβάρυναν τις μετοχές τεχνολογικών εταιρειών μεγάλης κεφαλαιοποίησης.  Έτσι, η Apple (AAPL) έκλεισε με πτώση άνω του -2% και ηγήθηκε των χαμένων του Dow Jones Industrials, ενώ η Amazon.com (AMZN), η Tesla (TSLA) και η Nvidia (NVDA) έκλεισαν με πτώση άνω του -1%.

Η Visa (V) έκλεισε με πτώση άνω του -1% αφού η Redburn ξεκίνησε την κάλυψη της μετοχής με σύσταση πώλησης.

Οι ενεργειακές μετοχές και οι πάροχοι ενεργειακών υπηρεσιών, από την άλλη, κινήθηκαν ανοδικά λόγω της ανόδου της τιμής του αργού πετρελαίου. Ως αποτέλεσμα, η APA Corp (APA) και η Haliburton (HAL) έκλεισαν με άνοδο άνω του +3% ενώ η Kinder Morgan (KMI), η Diamondback Energy (FANG) και η Schlumberger (SLB) με άνοδο άνω του +2%.

Οι εισηγμένες στις ΗΠΑ κινεζικές μετοχές, ωστόσο, ήταν οι πρωταγωνιστές της ημέρας εξαιτίας των νέων για τους εμβολιασμούς Covid που προαναφέρθηκαν. Έτσι, η JD.com (JD) έκλεισε με άνοδο άνω του +6% για να ηγηθεί των κερδισμένων στον Nasdaq 100, και η Pinduoduo (PDD), η Alibaba Group Holding (BABA) και η Baidu (BIDU) έκλεισαν με άνοδο άνω του +5%.

Ομόλογα

Τα 10ετή ομόλογα Δεκεμβρίου (ZNZ22) έκλεισαν με πτώση -6,5 μ.β. και η απόδοση των 10ετών αυξήθηκε κατά +6,7 μονάδες βάσης, στο 3,748%.

Για δωρεάν τεχνική ανάλυση μετοχών, το αμερικανικό χρηματιστήριο σήμερα και άλλες μετοχές χρηματιστηρίου, μεταβείτε εδώ.

Δείτε όλες μας τις αναλύσεις και στο OT Markets.