Καλώς ήρθατε στην Trader24!
Trader24Trader24Trader24
2112346676
tr24@hfeu.com
Παλαιό Φάληρο

O Γενικός Δείκτης κράτησε με ωριμότητα το οχυρό των 900 μονάδων

Το υλικό αυτό παρέχεται για πληροφοριακούς και μόνο σκοπούς. Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να εκληφθεί ως προσφορά, συμβουλή ή προτροπή για την αγορά ή πώληση των αναφερόμενων προϊόντων.

Με σχετική ευκολία, οι αγοραστές αναχαίτισαν τις πρωινές προσπάθειες για διάσπαση των 900 μονάδων, όπου και βγήκαν τελικά αγορές υποστηρικτικού χαρακτήρα που επανέφεραν τον Δείκτη στην περιοχή του αμετάβλητου. Η ακαριαία αυτή αντίδραση μεταφράζεται πολύ θετική για τη συνέχεια, οριοθετώντας ξεκάθαρα πλέον την επερχόμενη κίνηση.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο, δεν προσετέθη κάποιο νέο δεδομένο στην υφιστάμενη ανάλυση, που θέλει το ΧΑ να έχει καλές πιθανότητες για συνέχιση της ανόδου, εντός ενός πολύ αξιόλογου θετικού momentum. Η μακροπρόθεσμη τάση έχει μείνει ανέπαφη και οδηγεί στη ζώνη των 1.000 μονάδων ως υψηλά 8ετίας και πυλώνα ψυχολογίας. Σε κάθε περίπτωση, οι 880 μονάδες συνιστούν το ασφαλές στοπ για τις αγοραστικές θέσεις.

Η γενικότερη εικόνα δείχνει μια αγορά που περιμένει από την πολιτική σκηνή να επέλθει κάποιο καθαρό σήμα, ή έστω προεξόφληση για τη συνέχεια, ώστε να εικάζεται ότι όσο πιο πολύ καθυστερεί ή μπερδεύεται μια μελλοντική υπόθεση, τόσο το ΧΑ θα βολοδέρνει.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Δείκτης μας είναι και ο μοναδικός θετικός από 1/1 έναντι όλων των μεγάλων ανά τον κόσμο, κάτι που επιδεικνύει μια παράδοξη και συνάμα καλοδεχούμενη ανθεκτικότητα όλο αυτό το δύσκολο διάστημα.

Για καθημερινές τεχνικές αναλύσεις του Γενικού Δείκτη μεταβείτε εδώ.

Δείτε όλες μας τις αναλύσεις και στο OTMarkets.