Καλώς ήρθατε στην Trader24!
Trader24Trader24Trader24
2112346676
tr24@hfeu.com
Παλαιό Φάληρο

Ο Γενικός Δείκτης παραμένει ο μόνος από τους μεγάλους Δείκτες παγκοσμίως με θετικό πρόσημο από 1/1

  • Home
  • Γενικός Δείκτης
  • Ο Γενικός Δείκτης παραμένει ο μόνος από τους μεγάλους Δείκτες παγκοσμίως με θετικό πρόσημο από 1/1

Με την 4η συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση έκλεισε η χρηματιστηριακή εβδομάδα στο Χρηματιστήριο Αθηνών, καθώς ο Γενικός Δείκτης κατάφερε να τερματίσει θετικός μετά από 10 εναλλαγές προσήμου.

Ελλείψει κρίσιμης δυναμικής από τη μεγάλη κεφαλαιοποίηση, αλλά και συμπεριλαμβάνοντας τη διστακτικότητα που συνεχίζει να πλανάται στα μεγάλα Χρηματιστήρια διεθνώς, ο Δείκτης αρκέστηκε στην 3η συνεχόμενη εβδομάδα πάνω από τη ζώνη των 900 μονάδων, και συνολικά την 8η ανοδική στις τελευταίες 10, αναμένοντας ουσιαστικά κάποιον καταλύτη που θα προσδώσει ώθηση για την ευκταία προσέγγιση των 1.000 και τα υψηλά 8ετίας.

Το τελευταίο διάστημα, παρά το γεγονός ότι το θετικό momentum είναι αισιόδοξο και τα κέρδη στο σύνολο του ταμπλό ικανοποιητικά, έχει παρατηρηθεί μια ενδιαφέρουσα συμπεριφορά από μετοχές που κυριαρχούν, επιδεικνύοντας και ψήγματα για τη μελλοντική κίνηση, εάν αυτή έρθει, όπως οι ενεργειακές, οι ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, ΜΥΤΙΛ, και εκείνες του ομίλου Viohalco και ΓΕΚ.

Επίσης, ΜΟΗ, ΜΥΤΙΛ και ΤΕΝΕΡΓ είναι κάποιες εξ αυτών που είδαν και νέα υψηλά 52 εβδομάδων, την ίδια ώρα που οι κολοσσοί της Wall Street συνεχίζουν να ψάχνουν πατήματα, και τους δείκτες να παραμένουν σε περιοχή εκτεταμένων ζημιών ετησίως, όπως ο Nasdaq100 με -29%.

Τέλος, συνεχίζονται οι ευκαιρίες και σε επιλογές πιο αμυντικών παικτών, με κάποιες πολύ ενδιαφέρουσες εκδόσεις εταιρικών εισηγμένων να βρίσκονται υπό το άρτιο, όπως ΜΟΗ, ΕΛΧΑ και ΟΠΑΠ, προσφέροντας ικανοποιητικότατη απόδοση στη λήξη παρά τη σχετική επενδυτική “ασφάλεια”.

Για καθημερινές τεχνικές αναλύσεις του Γενικού Δείκτη μεταβείτε εδώ.

Δείτε όλες μας τις αναλύσεις και στο OTMarkets.