Καλώς ήρθατε στην Trader24!
Trader24Trader24Trader24
2112346676
tr24@hfeu.com
Παλαιό Φάληρο

Η ανακοίνωση του PPI πίεσε τις μετοχές την Παρασκευή

  • Home
  • Market News
  • Η ανακοίνωση του PPI πίεσε τις μετοχές την Παρασκευή

Οι μετοχές έκλεισαν την Παρασκευή με ήπια πτώση, αφού οι τιμές παραγωγού στις ΗΠΑ τον Νοέμβριο αυξήθηκαν περισσότερο από το αναμενόμενο, ενισχύοντας τις εικασίες ότι η Fed θα διατηρήσει τη νομισματική πολιτική αυστηρότερη για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.  Η τελική ζήτηση PPI των ΗΠΑ τον Νοέμβριο αυξήθηκε +7,4% σε ετήσια βάση, πάνω από τις προσδοκίες για +7,2% σε ετήσια βάση.

Μια ξεχωριστή έκθεση έδειξε ότι τα αμερικανικά νοικοκυριά μειώνουν λίγο τις προσδοκίες τους για τον πληθωρισμό στο μέλλον. Αυτό είναι το κλειδί για τη Fed, η οποία θέλει να αποτρέψει έναν φαύλο κύκλο όπου τα νοικοκυριά σπεύδουν να κάνουν αγορές υπό τον φόβο ότι οι τιμές θα αυξηθούν περαιτέρω. Μια τέτοια αγοραστική δραστηριότητα μόνο ανεβάζει τον πληθωρισμό σε υψηλότερα επίπεδα.

Δείκτες

Ο S&P 500 ($SPX) υποχώρησε κατά -0,73%, ο βιομηχανικός Dow Jones ($DOWI) κατά -0,90% και ο Nasdaq 100 ($IUXX) κατά -0,64%.

Όλοι οι κλάδοι του S&P έκλεισαν επίσης αρνητικοί εκτός από αυτόν των Τηλεπικοινωνιών, ο οποίος έκλεισα οριακά θετικά.

Μετοχές

Οι μετοχές ενέργειας και οι πάροχοι ενεργειακών υπηρεσιών σημείωσαν πτώση αφού οι τιμές του αργού έπεσαν σε χαμηλό 1 έτους.  Ως αποτέλεσμα, η Devon Energy (DVN) έκλεισε με πτώση άνω του -6% και ηγήθηκε των χαμένων του S&P 500, η Schlumberger (SLB) και η Haliburton (HAL) έκλεισαν με πτώση άνω του -5% και η Chevron (CVX) με πτώση άνω του -3% για να ηγηθεί των χαμένων στον Dow Jones Industrials.  Τέλος, οι Marathon Oil (MRO), Phillips 66 (PSX), APA Corp (APA) και ConocoPhillips (COP) έκλεισαν με πτώση άνω του -2%.

Η Lululemon Athletica (LULU) έκλεισε με πτώση άνω του -12% για να ηγηθεί των ηττημένων στον Nasdaq 100, αφού ανακοίνωσε ότι τα μικτά περιθώρια κέρδους του τρίτου τριμήνου, ήταν 55,9%, κάτω από την πρόβλεψη του 56,7%.

Η DocuSign (DOCU), από την άλλη, έκλεισε με άνοδο άνω του +12% για να ηγηθεί των κερδισμένων στον Nasdaq 100 μετά την ανακοίνωση των χρεώσεων τρίτου τριμήνου ύψους 659,4 εκατ. δολαρίων, πολύ πάνω από την πρόβλεψη των 593,5 εκατ. δολαρίων και την αύξηση των προβλέψεων για τις χρεώσεις του 2023 σε 2,63-2,64 δισ. δολάρια από προηγούμενη εκτίμηση των 2,55-2,57 δισ. δολαρίων.

Η Netflix (NFLX), τέλος, έκλεισε με άνοδο άνω του +3% μετά την αναβάθμιση της μετοχής από την Wells Fargo Securities σε overweight από equal weight.

Ομόλογα

Τα 10ετή ομόλογα Μαρτίου (ZNH23) έκλεισαν με πτώση -11,5 μ.β. και η απόδοση των 10ετών  αυξήθηκε κατά +8,5 μ.β., στο 3,567%.