Καλώς ήρθατε στην Trader24!
Trader24Trader24Trader24
2112346676
tr24@hfeu.com
Παλαιό Φάληρο

Με ράλι προετοιμάζεται η Wall Street για την ανακοίνωση του CPI

  • Home
  • Market News
  • Με ράλι προετοιμάζεται η Wall Street για την ανακοίνωση του CPI

Οι εικασίες ότι οι τιμές καταναλωτή στις ΗΠΑ ενδέχεται να έχουν υποχωρήσει τον Νοέμβριο προκάλεσαν βραχυπρόθεσμη άνοδο στις μετοχές τη Δευτέρα. Η πρόβλεψη είναι ότι ο ΔΤΚ του Νοεμβρίου θα υποχωρήσει στο +7,3% ετησίως από +7,7% ετησίως τον Οκτώβριο. Επίσης, οι αγορές αναμένουν τις προοπτικές για το καθεστώς αύξησης των επιτοκίων της Fed μετά τη συνεδρίαση της FOMC την Τετάρτη και τη συνέντευξη Τύπου του προέδρου της Fed, Powell, μετά τη συνεδρίαση.  Οι αξιωματούχοι της Fed είχαν πρόσφατα σηματοδοτήσει ότι η Fed θα υποχωρήσει στην αύξηση των επιτοκίων κατά +50 μ.β. αυτή τη φορά μετά από τέσσερις συνεχόμενες αυξήσεις +75 μ.β..

Δείκτες

Ο S&P 500 ($SPX) αυξήθηκε κατά +1,43%, ο βιομηχανικός Dow Jones ($DOWI) αυξήθηκε κατά +1,58% και ο Nasdaq 100 ($IUXX) κατά +1,24%.

Όλοι οι κλάδοι του S&P 500 έκλεισαν επίσης θετικοί, με μεγαλύτερο κερδισμένο, αυτόν της Ενέργειας.

Μετοχές

Η άνοδος άνω του +3% στις τιμές του αργού WTI τη Δευτέρα έδωσε ώθηση στις ενεργειακές μετοχές και στους παρόχους ενεργειακών υπηρεσιών.  Έτσι, η Valero Energy (VLO) έκλεισε με άνοδο άνω του +5% για να ηγηθεί των κερδισμένων στον S&P 500.  Επίσης, η APA Corp (APA), η Schlumberger (SLB), η Haliburton (HAL), η Marathon Oil (MRO) και η Phillips 66 (PSX) έκλεισαν με άνοδο άνω του +4%. 

Η Boeing (BA) έκλεισε με άνοδο άνω του +3% και ηγήθηκε των κερδισμένων του Dow Jones Industrials μετά την οριστικοποίηση της σύμβασης ύψους 3,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων που υπέγραψε η NASA με την Boeing για τη συνέχιση της κατασκευής του πυρήνα και των ανώτερων βαθμίδων για τους μελλοντικούς πυραύλους του Space Launch System.

Η Tesla (TSLA), τέλος, έκλεισε με πτώση άνω του -6% σε χαμηλό 2 ετών και βρίσκεται υπό πίεση από την περασμένη Παρασκευή, όταν ανακοίνωσε ότι θα αναστείλει σταδιακά την παραγωγή στο εργοστάσιο ηλεκτρικών αυτοκινήτων της Σαγκάης μέχρι τις αρχές Ιανουαρίου. Επίσης, οι τραπεζίτες του Elon Musk εξετάζουν το ενδεχόμενο να αντικαταστήσουν μέρος του υψηλότοκου χρέους που ανέλαβε για την εξαγορά του Twitter με νέα δάνεια με εγγύηση τις μετοχές της Tesla.

Ομόλογα

Τα 10ετή Μαρτίου (ZNH23) έκλεισαν με πτώση -8,5 μ.β. και η απόδοση των 10ετών αυξήθηκε κατά +3,7 μ.β., στο 3,615%.

Για δωρεάν τεχνική ανάλυση μετοχών, το αμερικανικό χρηματιστήριο σήμερα και άλλες μετοχές χρηματιστηρίου, μεταβείτε εδώ.

Δείτε όλες μας τις αναλύσεις και στο OT Markets.