Καλώς ήρθατε στην Trader24!
Trader24Trader24Trader24
2112346676
tr24@hfeu.com
Παλαιό Φάληρο

Τα crypto προσπαθούν να αποχαιρετίσουν τη χρονιά με το κεφάλι ψηλά

  • Home
  • Crypto News
  • Τα crypto προσπαθούν να αποχαιρετίσουν τη χρονιά με το κεφάλι ψηλά
Bitcoin (BTC)

Την προτελευταία ημέρα μιας ιστορικά κακής χρονιάς, το bitcoin κράτησε το κεφάλι του ψηλά, αν και μόλις και μετά βίας πάνω από το νερό, λίγο πάνω από τα 16.500 δολάρια. Το BTC ισορροπεί εδώ και 13 ημέρες περίπου μεταξύ 16.400 και 17.000 δολαρίων εν μέσω της υποτονικότητας των επενδυτών που είναι χαρακτηριστική για τις ημέρες κλεισίματος ενός έτους. Ας μην ξεχνάμε, ωστόσο, πως από την αρχή της χρονιάς το bitcoin έχει χάσει πάνω από το 60% της αξίας του και βρίσκεται αρκετά μακριά από τα περίπου 48.000 δολάρια όπου το συναντήσαμε τον Ιανουάριο του 2022.

Ethereum (ETH) και Altcoins

Το ether συνέχισε για τρίτη ημέρα να βρίσκεται ελαφρώς κάτω από τα 1.200 δολάρια. Το ΕΤΗ πέρασε επίσης μια πολύ δύσκολη χρονιά, συμπαρασυρόμενο από την μαζική πτώση της αγοράς κρυπτονομισμάτων, καταγράφοντας απώλειες άνω του -67%, ευρισκόμενο και αυτό αρκετά μακριά από τα περίπου 4.000 δολάρια όπου βρέθηκε στις αρχές της χρονιάς.

Άλλα σημαντικά κρυπτονομίσματα ήταν ανάμεικτα σήμερα αλλά το θλιβερό έπος του SOL συνεχίζεται, σημειώνοντας πτώση άνω του 12% από την Τρίτη. Αυτές οι απώλειες μετριάστηκαν, βέβαια, κάπως μετά την υποστήριξη που παρείχε ο συνιδρυτής του Ethereum, Vitalik Buterin, στο Twitter για την πλατφόρμα, αλλά έχει πέσει σχεδόν 20% την τελευταία εβδομάδα από πάνω από 12 δολάρια σε σχεδόν 9,10 δολάρια και έχει χάσει σχεδόν 95% της αξίας του από την 1η Ιανουαρίου 2022.

Η πτώση του SOL προήλθε σε μεγάλο βαθμό από τους δεσμούς της Solana με τις καταρρεύσεις του οικοσυστήματος Terra και του ανταλλακτηρίου κρυπτογράφησης FTX, δύο γεγονότα που στιγμάτησαν την κοινότητα των κρυπτογράφων και είχαν ανεπανόρθωτες συνέπειες στις τιμές και την εμπιστοσύνη των επενδυτών.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το τι είναι το blockchain, τι είναι τα κρυπτονομίσματα και πώς αγοράζω κρυπτονομίσματα μεταβείτε εδώ.

Δείτε όλες μας τις αναλύσεις και στο OT Markets.