Καλώς ήρθατε στην Trader24!
Trader24Trader24Trader24
2112346676
tr24@hfeu.com
Παλαιό Φάληρο

Η πτώση της Tesla και της Apple συμπαρέσυρε την υπόλοιπη αγορά

  • Home
  • Market News
  • Η πτώση της Tesla και της Apple συμπαρέσυρε την υπόλοιπη αγορά
tesla car

Η ανάκαμψη της χρήσης του μετρό σε μεγάλες πόλεις της Κίνας υποδηλώνει ότι οι μολύνσεις από Covid ενδέχεται να έχουν κορυφωθεί ενώ το κλίμα της αγοράς βελτιώνεται επίσης λόγω των ελπίδων ότι τα προβλήματα της αλυσίδας εφοδιασμού στην Κίνα θα συνεχίσουν να χαλαρώνουν, γεγονός που θα μπορούσε να συμβάλει στη μείωση του πληθωρισμού.

Επιπλέον, οι αμερικανικές μετοχές είχαν στήριξη από ένα ράλι στις ευρωπαϊκές μετοχές μετά την είδηση ότι οι γερμανικές τιμές καταναλωτή αυξήθηκαν με βραδύτερο ρυθμό από τον αναμενόμενο και η γερμανική ανεργία μειώθηκε απροσδόκητα τον Δεκέμβριο.

Δείκτες

Ο S&P 500 ($SPX) έκλεισε χθες με πτώση -0,40%, ο βιομηχανικός Dow Jones ($DOWI) έκλεισε με πτώση -0,03% και ο Nasdaq 100 ($IUXX) με πτώση -0,70%.

Όλοι σχεδόν οι κλάδοι του S&P 500 έκλεισαν επίσης αρνητικοί εκτός από αυτούς των Τηλεπικοινωνιών, Χρηματο-οικονομικών, Real Estate και Βιομηχανίας.

Μετοχές

Η Tesla (TSLA) έκλεισε με πτώση άνω του -12% σε νέο χαμηλό 2 ετών και ηγήθηκε των χαμένων του S&P 500 και του Nasdaq 100, αφού ανακοίνωσε ότι παρέδωσε 405.268 οχήματα το τέταρτο τρίμηνο, κάτω από την εκτίμηση των 420.760.

Η Apple (AAPL) έκλεισε και αυτή με πτώση άνω του -3% για να ηγηθεί των χαμένων στον Dow Jones Industrials μετά την αναφορά του Nikkei ότι η εταιρεία είπε σε αρκετούς προμηθευτές να κατασκευάσουν λιγότερα εξαρτήματα για τα AirPods, τα Apple Watches και τα MacBooks για το 1ο τρίμηνο λόγω της εξασθενημένης ζήτησης.

Οι ενεργειακές μετοχές και οι πάροχοι ενεργειακών υπηρεσιών υποχώρησαν μετά την πτώση του αργού πετρελαίου WTI κατά περισσότερο από -4%, με αποτέλεσμα η APA Corp (APA) να κλείσει με πτώση μεγαλύτερη του -6%. Επίσης, η Devon Energy (DVN), η Marathon Oil (MRO) και η Valero Energy (VLO) έκλεισαν με πτώση άνω του -5% και οι ConocoPhillips (COP), Haliburton (HAL) και Marathon Petroleum (MPC) με πτώση άνω του -4%.

Η Boeing (BA), από την άλλη, έκλεισε με άνοδο άνω του +2% για να ηγηθεί των κερδισμένων του Dow Jones Industrials, αφού η JPMorgan Chase δήλωσε ότι η εταιρεία πιθανότατα παρέδωσε 49 από τα αεροσκάφη 737 τον Δεκέμβριο, ανεβάζοντας το ετήσιο σύνολο των παραδόσεων σε 382, πάνω από τον στόχο της για 375 αεροπλάνα που θα παραδόθηκαν για το 2022.

Η PayPal Holdings (PYPL), τέλος, έκλεισε με άνοδο άνω του +4% για να ηγηθεί των κερδισμένων στον Nasdaq 100, αφού η Truist Securities αναβάθμισε τη μετοχή σε buy από hold με τιμή-στόχο τα 95 δολάρια.

Ομόλογα

Τα 10ετή ομόλογα Μαρτίου (ZNH23) έκλεισαν με άνοδο +11 μ.β. και η απόδοση των 10ετών μειώθηκε κατά -8,5 μ.β., στο 3,790%.

Για δωρεάν τεχνική ανάλυση μετοχών, το αμερικανικό χρηματιστήριο σήμερα και άλλες μετοχές χρηματιστηρίου, μεταβείτε εδώ.

Δείτε όλες μας τις αναλύσεις και στο OT Markets.