Καλώς ήρθατε στην Trader24!
Trader24Trader24Trader24
2112346676
tr24@hfeu.com
Παλαιό Φάληρο

Ράλι σημείωσαν οι μετοχές χάρη στις χαμηλότερες αποδόσεις των ομολόγων

  • Home
  • Market News
  • Ράλι σημείωσαν οι μετοχές χάρη στις χαμηλότερες αποδόσεις των ομολόγων

Τα πρακτικά της συνεδρίασης της FOMC στις 13-14 Δεκεμβρίου έδειξαν ότι οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής είχαν την πρόθεση να μειώσουν τον πληθωρισμό προς τον στόχο του 2%, αλλά ανησυχούσαν ότι μια αδικαιολόγητη χαλάρωση των χρηματοπιστωτικών συνθηκών, ιδίως αν οφείλεται σε λανθασμένη αντίληψη του επενδυτικού κοινού για τον μηχανισμό αντίδρασης της επιτροπής, θα περιέπλεκε την προσπάθειά της να αποκαταστήσει τη σταθερότητα των τιμών.

Δείκτες

Ο S&P 500 ($SPX) έκλεισε με άνοδο +0,75%, ο βιομηχανικός Dow Jones ($DOWI) έκλεισε με άνοδο +0,40% και ο Nasdaq 100 ($IUXX) με άνοδο +0,48%.

Όλοι οι κλάδοι του S&P 500 έκλεισαν επίσης θετικοί, με μεγαλύτερο κερδισμένο αυτόν του Real Estate.

Μετοχές

Οι κατασκευαστές τσιπ ανέκαμψαν μετά από δημοσίευμα του Bloomberg, σύμφωνα με το οποίο η Κίνα διακόπτει τις μαζικές επενδύσεις με στόχο την οικοδόμηση μιας βιομηχανίας τσιπ για να ανταγωνιστεί τις ΗΠΑ. Έτσι, η Micron Technology (MU) έκλεισε με άνοδο άνω του +7% ενώ οι Qualcomm (QCOM), Intel (INTC), Nvidia (NVDA) και ASML Holding NV (ASML) έκλεισαν με άνοδο άνω του +4%.

Η Bath & Body Works (BBWI) έκλεισε με άνοδο άνω του +10% για να ηγηθεί των κερδισμένων στον S&P 500, αφού η Goldman Sachs δήλωσε ότι οι λήψεις εφαρμογών της εταιρείας συνέχισαν να ξεπερνούν εκείνες άλλων εταιρειών του κλάδου ομορφιάς τον Δεκέμβριο.

Η Boeing (BA) έκλεισε για δεύτερη συνεχόμενη μέρα με άνοδο άνω του +4% – σε υψηλό 11 μηνών – για να ηγηθεί των κερδισμένων στον Dow Jones Industrials, διευρύνοντας το +2% της Τρίτης.

Η Salesforce Inc (CRM) έκλεισε με άνοδο άνω του +3% αφού ανακοίνωσε ότι θα μειώσει το 10% του εργατικού δυναμικού της κατά τη διάρκεια της αναδιάρθρωσης.

Από τους χαμένους της ημέρας, η Microsoft (MSFT) έκλεισε με πτώση άνω του -4% και ηγήθηκε των χαμένων του Dow Jones Industrials και του Nasdaq 100 μετά την υποβάθμιση της μετοχής από την UBS σε ουδέτερη από αγορά.

Η Pfizer (PFE), τέλος, έκλεισε με πτώση άνω του -2% μετά την υποβάθμιση της μετοχής από την Bank of America σε ουδέτερη από αγορά.

Ομόλογα

Τα 10ετή ομόλογα Μαρτίου (ZNH23) έκλεισαν με άνοδο +17,5 μ.β. και η απόδοση των 10ετών υποχώρησε κατά -3,4 μ.β., στο 3,705%.

Για δωρεάν τεχνική ανάλυση μετοχών, το αμερικανικό χρηματιστήριο σήμερα και άλλες μετοχές χρηματιστηρίου, μεταβείτε εδώ.

Δείτε όλες μας τις αναλύσεις και στο OT Markets.