Καλώς ήρθατε στην Trader24!
Trader24Trader24Trader24
2112346676
tr24@hfeu.com
Παλαιό Φάληρο

Το bitcoin έσπασε το φράγμα των 21.000 δολαρίων το Σαββατοκύριακο

  • Home
  • Crypto News
  • Το bitcoin έσπασε το φράγμα των 21.000 δολαρίων το Σαββατοκύριακο

Εξακολουθώντας να επωφελείται από την πτώση του πληθωρισμού και μια πιο αισιόδοξη άποψη για την οικονομία, το bitcoin έσπασε τα 21.000 δολάρια στις αρχές του Σαββατοκύριακου για πρώτη φορά από τις αρχές Νοεμβρίου, πριν υποχωρήσει ελαφρώς.

Bitcoin (BTC)

Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα με βάση την κεφαλαιοποίηση της αγοράς διαπραγματευόταν πρόσφατα περίπου στα 20.880 δολάρια. Η άνοδος φαίνεται να έρχεται εν μέσω της ανανεωμένης εμπιστοσύνης των επενδυτών ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ τιθασεύει τον πληθωρισμό χωρίς να ρίξει την οικονομία σε ύφεση, μια τάση που έχει στείλει τα περισσότερα πιο ριψοκίνδυνα περιουσιακά στοιχεία υψηλότερα φέτος.

Ethereum (ETH) και Altcoins

Το ΕΤΗ ακολούθησε παρόμοιο μοτίβο με το bitcoin, συνεχίζοντας τη δυναμική του στα τέλη της εβδομάδας μέχρι το Σάββατο και φτάνοντας σε υψηλό δύο μηνών πριν πέσει ελαφρώς λίγο κάτω από τα 1.550 δολάρια.

Άλλα σημαντικά κρυπτονομίσματα ήταν κυρίως στο πράσινο, με το FTT, το token του δοκιμαζόμενου ανταλλακτηρίου FTX, να κάνει πρόσφατα άλμα +55% φτάνοντας τα 2,54 δολάρια. Το SOL, το token της αλυσίδας μπλοκ Solana, το οποίο σημείωσε ράλι τις τελευταίες εβδομάδες παρά την εμπλοκή του με το φιάσκο του FTX, συνεχίζει και αυτό να σκαρφαλώνει σήμερα περίπου +5%.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το τι είναι το blockchain, τι είναι τα κρυπτονομίσματα και πώς αγοράζω κρυπτονομίσματα μεταβείτε εδώ.

Δείτε όλες μας τις αναλύσεις και στο OT Markets.