Καλώς ήρθατε στην Trader24!
Trader24Trader24Trader24
2112346676
tr24@hfeu.com
Παλαιό Φάληρο

Οι τραπεζικές μετοχές ξανά στο παιχνίδι

  • Home
  • Market News
  • Οι τραπεζικές μετοχές ξανά στο παιχνίδι

Οι μετοχές άρχισαν την ανάκαμψή τους την Παρασκευή, αφού τα οικονομικά νέα στις ΗΠΑ έδειξαν ότι ο δείκτης καταναλωτικού κλίματος του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν στις ΗΠΑ για τον Ιανουάριο αυξήθηκε περισσότερο από το αναμενόμενο σε υψηλό 9 μηνών και ο δείκτης προσδοκιών για τον πληθωρισμό 1 έτους μειώθηκε περισσότερο από το αναμενόμενο σε χαμηλό 21 μηνών.

Δείκτες

Ο S&P 500 ($SPX) έκλεισε την Παρασκευή με άνοδο +0,40%, ο Dow Jones Industrials ($DOWI) έκλεισε με άνοδο +0,33% σε υψηλό 1 μήνα και ο Nasdaq 100 ($IUXX) με άνοδο +0,71% σε υψηλό 4 εβδομάδων.

Όλοι σχεδόν οι κλάδοι του S&P 500 έκλεισαν θετικοί, με μόνες εξαιρέσεις αυτούς της Βιομηχανίας, των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας και του Real Estate.

Μετοχές

Οι τραπεζικές μετοχές ανέκαμψαν από τις πρώτες απώλειες και κινήθηκαν ανοδικά, ανεβάζοντας τη συνολική αγορά.  Η Wells Fargo (WFC) έκλεισε με άνοδο άνω του +3% και η JPMorgan Chase (JPM) με άνοδο άνω του +2% για να ηγηθεί των κερδισμένων στον Dow Jones Industrials. Η Bank of America (BAC) έκλεισε επίσης με άνοδο άνω του +2% και οι Capital One Financial (COF), Bank of New York Mellon (BK) και Citigroup (C) έκλεισαν με άνοδο άνω του +1%.

Οι τιμές των τεχνολογικών μετοχών αυξήθηκαν επίσης, με την Marvell Technology (MRVL) και την Illumina (ILMN) να κλείνουν με άνοδο άνω του +3%.  Επίσης, η Amazon.com (AMZN) και η Nvidia (NVDA) έκλεισαν με άνοδο άνω του +2% ενώ η Apple (AAPL) και η Alphabet (GOOGL) με άνοδο άνω του +1%.

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες, από την άλλη, υποχώρησαν την Παρασκευή, αφού η Tesla μείωσε τις τιμές του Model 3 sedan και του Model Y SUV στις ΗΠΑ και σε αρκετές ευρωπαϊκές αγορές, κλείνοντας με πτώση περίπου -1%.  Η Rivian Automotive (RIVN) έκλεισε με πτώση άνω του -6% και ηγήθηκε των χαμένων στον Nasdaq 100, ενώ η Ford Motor (F) έκλεισε με πτώση άνω του -5%, η General Motors (GM) με πτώση άνω του -4% και η Lucid Group (LCID) με πτώση -1,93%.

Η Delta Air Lines (DAL), τέλος, έκλεισε με πτώση άνω του -3% μετά την πρόβλεψη για προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή α’ τριμήνου 15-40 σεντς, πολύ χαμηλότερα από τη προσδοκία των 54 σεντς.

Ομόλογα

Τα 10ετή ομόλογα Μαρτίου (ZNH23) έκλεισαν με πτώση -15 μ.β. και η απόδοση των 10ετών αυξήθηκε κατά +6,7 μ.β., στο 3,507%.

Για δωρεάν τεχνική ανάλυση μετοχών, το αμερικανικό χρηματιστήριο σήμερα και άλλες μετοχές χρηματιστηρίου, μεταβείτε εδώ.

Δείτε όλες μας τις αναλύσεις και στο OT Markets.