Καλώς ήρθατε στην Trader24!
Trader24Trader24Trader24
2112346676
tr24@hfeu.com
Παλαιό Φάληρο

Η άνοδος των τεχνολογικών μετοχών «κουβάλησε» ολόκληρη την αγορά

  • Home
  • Market News
  • Η άνοδος των τεχνολογικών μετοχών «κουβάλησε» ολόκληρη την αγορά

Η αυξημένη δραστηριότητα συγχωνεύσεων και εξαγορών στηρίζει τη συνολική αγορά ενώ και οι υπερπόντιες αγορές διαμορφώθηκαν υψηλότερα τη Δευτέρα καθώς ο EuroStoxx 50 έκλεισε με άνοδο +0,75% και ο ιαπωνικός Nikkei με άνοδο +1,33%. Η Κίνα και το Χονγκ Κονγκ παρέμειναν κλειστά λόγω των εορτών της Σεληνιακής Πρωτοχρονιάς.

Δείκτες

Ο S&P 500 ($SPX) έκλεισε με άνοδο +1,19%, ο βιομηχανικός Dow Jones ($DOWI) με άνοδο +0,76% και ο Nasdaq 100 ($IUXX) με άνοδο +2,18%.

Όλοι οι κλάδοι του S&P 500 έκλεισαν επίσης θετικοί, με μόνη εξαίρεση αυτόν της Ενέργειας.

Μετοχές

Οι μετοχές τσιπ ανέκαμψαν για να ενισχύσουν την τεχνολογία μετά την αναβάθμιση πολλών μετοχών του κλάδου από την Barclays. Ως αποτέλεσμα, η Advanced Micro Devices (AMD) έκλεισε με άνοδο άνω του +9%, για να ηγηθεί των κερδισμένων στον S&P 500, ενώ και η Qualcomm (QCOM) με τη Seagate Technology Holdings (STX) έκλεισαν με άνοδο άνω του +6% μετά την αναβάθμιση όλων των μετοχών σε overweight από equal weight.

Οι μετοχές των ημιαγωγών βρήκαν επίσης στήριξη, αφού η Truist Securities αύξησε τους στόχους τιμών για αρκετές μετοχές με βάση τις προοπτικές ανάκαμψης των τσιπ. Έτσι, η Nvidia (NVDA) έκλεισε με άνοδο άνω του +7% μετά την αύξηση του τιμής-στόχου για τη μετοχή στα 238 δολάρια από 198 δολάρια, η ON Semiconductor (ON) έκλεισε με άνοδο άνω του +6%, μετά την αύξηση της τιμής-στόχου για τη μετοχή στα 83 από 72 και η Intel (INTC) έκλεισε με άνοδο άνω του +3% και ηγήθηκε των κερδισμένων του Dow Jones Industrials, μετά την αύξηση της τιμής-στόχου για τη μετοχή στα 33 από 29.

Η Netflix (NFLX) έκλεισε επίσης με άνοδο άνω του +4% μετά την αύξηση της τιμής-στόχου της Argus Research για τη μετοχή στα $390 από $340.

Η Salesforce (CRM) έκλεισε με άνοδο άνω του +3%, αφού το hedge fund Elliot Investment Management απέκτησε σημαντικό ακτιβιστικό μερίδιο στην εταιρεία.

Η Procter & Gamble (PG), από την άλλη, έκλεισε με πτώση άνω του -1% και ηγήθηκε των χαμένων του Dow Jones Industrials μετά την πώληση χρεογράφων ύψους 2,1 δισ. δολαρίων από την εταιρεία.

Ομόλογα

Τα 10ετή ομόλογα Μαρτίου (ZNH23) έκλεισαν τη Δευτέρα με πτώση -12 μ.β. και η απόδοση των 10ετών αυξήθηκε κατά +4,6 μ.β., στο 3,525%.

Για ενημέρωση σχετικά με το αμερικανικό χρηματιστήριο σήμερα και άλλες μετοχές χρηματιστηρίου, μεταβείτε εδώ.

Για τη συνεχή σας live ενημέρωση επισκεφθείτε το OT Markets Live.