Καλώς ήρθατε στην Trader24!
Trader24Trader24Trader24
2112346676
tr24@hfeu.com
Παλαιό Φάληρο

Η αναμονή για τα αποτελέσματα των Big Tech ανησυχεί την Wall Street

  • Home
  • Market News
  • Η αναμονή για τα αποτελέσματα των Big Tech ανησυχεί την Wall Street

Οι μετοχές την Τρίτη διαμορφώθηκαν μεικτά εν όψει των αποτελεσμάτων τριμήνου από τις τεχνολογικές εταιρείες μεγαλοκεφαλαιοποίησης. Οι μακροχρόνιες ρευστοποιήσεις σε μετοχές πίεσαν την ευρύτερη αγορά λόγω της ανησυχίας ότι οι προσδοκίες της αγοράς μπορεί να είναι υπερβολικά αισιόδοξες για τα κέρδη των τεχνολογικών εταιρειών του δ’ τριμήνου, τα οποία, σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg Intelligence, αναμένεται να μειωθούν κατά 9,2% σε σχέση με την ίδια περίοδο πριν από ένα χρόνο, η πιο απότομη πτώση των τελευταίων 7 ετών.

Τα νέα για την αμερικανική βιομηχανία, επίσης, ήταν μικτά για τις μετοχές. Ο S&P Global Manufacturing PMI του Ιανουαρίου αυξήθηκε απροσδόκητα κατά +0,6 στο 46,8, ισχυρότερος από τις προσδοκίες για πτώση στο 46,0.

Δείκτες

Ο S&P 500 ($SPX) έκλεισε με πτώση -0,07%, ο βιομηχανικός Dow Jones ($DOWI) με άνοδο +0,31% και ο Nasdaq 100 ($IUXX) με πτώση -0,22%.

Οι κλάδοι του S&P 500 έκλεισαν και αυτοί ανάμεικτα, με μεγαλύτερο κερδισμένο αυτόν της Βιομηχανίας και μεγαλύτερο χαμένο αυτόν των Τηλεπικοινωνιών.

Μετοχές

Η 3M Co (MMM) έκλεισε με πτώση άνω του -6% την Τρίτη και ηγήθηκε των χαμένων του S&P 500 και του Dow Jones Industrials μετά την ανακοίνωση προσαρμοσμένων κερδών ανά μετοχή για το τέταρτο τρίμηνο ύψους 2,28 δολαρίων, χαμηλότερα από την εκτίμηση των 2,36 δολαρίων.

Η Alphabet (GOOGL) έκλεισε με πτώση άνω του -2% αφού το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ και οκτώ πολιτείες μήνυσαν την εταιρεία για φερόμενη παράνομη μονοπώληση της αγοράς ψηφιακής διαφήμισης.

Η Advanced Micro Devices (AMD) έκλεισε με πτώση άνω του -2% μετά την υποβάθμιση της μετοχής από την Bernstein σε market perform από outperform.

Η Verizon Communications (VZ) έκλεισε με άνοδο σχεδόν +2% μετά την ανακοίνωση ότι πρόσθεσε 217.000 νέους συνδρομητές ασύρματης τηλεφωνίας το δ’ τρίμηνο, πάνω από την εκτίμηση για 209.600.

Ομόλογα

Τα 10ετή ομόλογα Μαρτίου (ZNH23) έκλεισαν με άνοδο +11 μ.β. και η απόδοση των 10ετών μειώθηκε κατά -4,4 μ.β., στο 3,466%.

Για ενημέρωση σχετικά με το αμερικανικό χρηματιστήριο σήμερα και άλλες μετοχές χρηματιστηρίου, μεταβείτε εδώ.

Για τη συνεχή σας live ενημέρωση επισκεφθείτε το OT Markets Live.