Καλώς ήρθατε στην Trader24!
Trader24Trader24Trader24
2112346676
tr24@hfeu.com
Παλαιό Φάληρο

Σε ρυθμούς Fed κινείται σήμερα η Wall Street εν όψει της ανακοίνωσης της νέας αύξησης των επιτοκίων

  • Home
  • Market News
  • Σε ρυθμούς Fed κινείται σήμερα η Wall Street εν όψει της ανακοίνωσης της νέας αύξησης των επιτοκίων

Οι μετοχές υποχώρησαν τη Δευτέρα, σε ένα περιβάλλον σχετικού κινδύνου, εν όψει των αποφάσεων για τα επιτόκια από τη Fed, την ΕΚΤ και την ΒΟΕ αργότερα αυτή την εβδομάδα. Η Fed αναμένεται να αυξήσει το εύρος-στόχο των ομοσπονδιακών κεφαλαίων κατά 25 μ.β. την Τετάρτη, περιορίζοντας το μέγεθος της αύξησης για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση, αφού τα πρόσφατα στοιχεία υποδηλώνουν ότι ο ρυθμός του πληθωρισμού είχε επιβραδυνθεί. 

Ωστόσο, τα σχόλια μετά τη συνεδρίαση της FOMC την Τετάρτη από τον πρόεδρο της Fed, Jerome Powell, ενδέχεται να ανατρέψουν τις προσδοκίες ότι η Fed είναι κοντά στο να τερματίσει την εκστρατεία αύξησης των επιτοκίων της. Η ΕΚΤ και η BOE αναμένεται αντίστοιχα να αυξήσουν τα δικά τους επιτόκια κατά 50 μ.β. την Πέμπτη.

Δείκτες

Ο S&P 500 ($SPX) έκλεισε χθες με πτώση 1,30%, ο βιομηχανικός Dow Jones ($DOWI) με πτώση 0,77% και ο Nasdaq 100 ($IUXX) με πτώση 2,09%.

Όλοι οι κλάδοι του S&P 500 έκλεισαν επίσης αρνητικοί, με μεγαλύτερο χαμένο αυτόν της Ενέργειας, και μόνη εξαίρεση αυτόν των Απαραίτητων Κατ/κών Αγαθών.

Μετοχές

Οι κατασκευαστές ηλεκτρικών οχημάτων δέχθηκαν πιέσεις χθες, αφού η Ford Motor μείωσε την τιμή των ηλεκτρικών μοντέλων της Mustang κατά μέσο όρο 4.500 δολάρια, ως απάντηση στις πρόσφατες μειώσεις τιμών της Tesla. Ως αποτέλεσμα, η Lucid Group (LCID) έκλεισε με πτώση άνω του 9% για να ηγηθεί των χαμένων στον Nasdaq 100. Επίσης, η Rivian Automotive (RIVN) έκλεισε με πτώση άνω του 8% και η Tesla (TSLA) με πτώση άνω του 6% για να ηγηθεί των χαμένων στον S&P 500.  

Επιπλέον, οι υψηλότερες αποδόσεις των ομολόγων επιβάρυναν τις μετοχές τεχνολογίας, με αποτέλεσμα η Nvidia (NVDA) να κλείνει με πτώση άνω του 5%, η Marvell Technology (MRVL) με πτώση άνω του 4%, οι Datadog (DDOG), Advanced Micro Devices (AMD) και Applied Materials (AMAT), μεταξύ άλλων, με πτώση άνω του 3%.

Το καρέ συμπλήρωσε η πτώση των τιμών του αργού κατά περισσότερο από 2%, σε χαμηλό 2 εβδομάδων, η οποία υπονόμευσε τις μετοχές ενέργειας και τους παρόχους ενεργειακών υπηρεσιών.  Έτσι, η Devon Energy (DVN) και η Marathon Oil (MRO) έκλεισαν με πτώση άνω του 4%, οι Diamondback Energy (FANG), Occidental Petroleum (OXY) και APA Corp (APA) με πτώση άνω του 3% ενώ οι Chevron (CVX) και ConocoPhillips (COP), μεταξύ άλλων, με πτώση μεγαλύτερη του 2%.

Η General Motors (GM) έκλεισε με πτώση άνω του 4%, αφού η Berenberg υποβάθμισε τη μετοχή σε hold από buy.

Η Johnson & Johnson (JNJ) έκλεισε επίσης με πτώση άνω του 3% και ηγήθηκε των χαμένων του Dow Jones Industrials, αφού ένα εφετείο δήλωσε ότι η εταιρεία δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει την πτώχευση για να τερματίσει τις αγωγές για τον καρκίνο.

Η Microsoft (MSFT), τέλος, έκλεισε με πτώση άνω του 2% αφού η Fundamental Research υποβάθμισε τη μετοχή σε hold από buy.

Ομόλογα

Τα 10ετή ομόλογα Μαρτίου (ZNH23) έκλεισαν με πτώση 10,5 μ.β. και η απόδοση των 10ετών αυξήθηκε κατά 4,6 μ.β., στο 3,550%.

Για ενημέρωση σχετικά με το αμερικανικό χρηματιστήριο σήμερα και άλλες μετοχές χρηματιστηρίου, μεταβείτε εδώ.

Για τη συνεχή σας live ενημέρωση επισκεφθείτε το OT Markets Live και συντονιστείτε για το καθημερινό σχόλιο στο κλείσιμο του Χρηματιστηρίου Αθηνών στον «Αντικριστή» του Οικονομικού Ταχυδρόμου.