Καλώς ήρθατε στην Trader24!
Trader24Trader24Trader24
2112346676
tr24@hfeu.com
Παλαιό Φάληρο

Τα ισχυρά οικονομικά νέα των ΗΠΑ δίνουν ελπίδα στη Wall Street

  • Home
  • Market News
  • Τα ισχυρά οικονομικά νέα των ΗΠΑ δίνουν ελπίδα στη Wall Street

Τα καλύτερα από τα αναμενόμενα οικονομικά νέα των ΗΠΑ την Τετάρτη αύξησαν τις αποδόσεις των ομολόγων και ενίσχυσαν τις προοπτικές για την αύξηση των επιτοκίων από τη Fed σε υψηλότερα επίπεδα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Ωστόσο, οι μετοχές ανέκτησαν τις απώλειές τους και κινήθηκαν υψηλότερα λόγω της εικασίας ότι η Fed μπορεί ακόμη να είναι σε θέση να τις προσγειώσει «στα μαλακά», δεδομένου ότι οι οικονομικές εκθέσεις αυτής της εβδομάδας έδειξαν οικονομική ισχύ μαζί με επιβράδυνση του πληθωρισμού.

Δείκτες

Ο δείκτης S&P 500 ($SPX) έκλεισε χθες με άνοδο 0,28%, ο βιομηχανικός Dow Jones ($DOWI) με άνοδο 0,11% και ο Nasdaq 100 ($IUXX) με άνοδο 0,77%.

Όλοι σχεδόν οι κλάδοι του S&P 500 έκλεισαν επίσης θετικοί, με μεγαλύτερο κερδισμένο αυτόν των Τηλεπικοινωνιών, και εξαιρουμένων αυτών της Υγείας και της Ενέργειας.

Μετοχές

Η Airbnb (ABNB) έκλεισε με άνοδο άνω του 13% για να ηγηθεί των κερδισμένων στον Nasdaq 100 μετά την ανακοίνωση εσόδων δ’ τριμήνου ύψους 1,90 δισ. δολαρίων, πάνω από το consensus των 1,86 δισ. και την πρόβλεψη εσόδων α’ τριμήνου ύψους 1,75-1,82 δισ., ισχυρότερα από το consensus των 1,68 δισ.

Η Paramount Global (PARA) έκλεισε με άνοδο άνω του 9% για να ηγηθεί των κερδισμένων στον S&P 500 μετά από κατάθεση που έδειξε ότι η Berkshire Hathaway του Warren Buffet αύξησε τη συμμετοχή της στην εταιρεία κατά 2,4 εκατομμύρια μετοχές το δ’ τρίμηνο.

Η Generac Holdings (GNRC) έκλεισε με άνοδο άνω του 7% μετά την ανακοίνωση προσαρμοσμένων κερδών ανά μετοχή δ’ τριμήνου ύψους 1,78 δολαρίων, υψηλότερα από την εκτίμηση των 1,62.

Η Rivian Automotive (RIVN) έκλεισε επίσης με άνοδο άνω του 7% μετά την έναρξη κάλυψης της μετοχής από την Barclays με σύσταση overweight και τιμή-στόχο τα 28 δολάρια.

Η αύξηση των εβδομαδιαίων αποθεμάτων αργού της Υπηρεσίας Ενεργειακών Πληροφοριών (EIA) κατά 16,28 εκατ. βαρέλια σε υψηλό 20 μηνών υπονόμευσε τα ενεργειακά αποθέματα και τους παρόχους ενεργειακών υπηρεσιών. Ως αποτέλεσμα, η Occidental Petroleum (OXY) έκλεισε με πτώση άνω του 5% και η Marathon Oil (MRO) με πτώση άνω του 4%, ενώ η APA Corp (APA), η Valero Energy (VLO), η Diamondback Energy (FANG) και η Haliburton (HAL) έκλεισαν με πτώση άνω του 2%. 

Οι υψηλότερες αποδόσεις των ομολόγων και οι προσδοκίες για αυστηρότερη πολιτική της Fed επιβάρυναν τις μετοχές τεχνολογίας, με αποτέλεσμα οι Meta Platforms (META), Microsoft (MSFT) και Marvell Technology (MRVL) να κλείσουν με πτώση άνω του 1% και οι Nvidia (NVDA) και Advanced Micro Devices (AMD) με πτώση 0,9%.

Ομόλογα

Τα 10ετή ομόλογα Μαρτίου (ZNH23) έκλεισαν με πτώση 9 μ.β. και η απόδοση των 10ετών αυξήθηκε κατά 6,5 μ.β., στο 3,809%.

Για ενημέρωση σχετικά με το αμερικανικό χρηματιστήριο σήμερα και άλλες μετοχές χρηματιστηρίου, μεταβείτε εδώ.

Για τη συνεχή σας live ενημέρωση επισκεφθείτε το OT Markets Live και συντονιστείτε για το καθημερινό σχόλιο στο κλείσιμο του Χρηματιστηρίου Αθηνών στον «Αντικριστή» του Οικονομικού Ταχυδρόμου.