Καλώς ήρθατε στην Trader24!
Trader24Trader24Trader24
2112346676
tr24@hfeu.com
Παλαιό Φάληρο

Επιμένει η Fed στην επιθετική της πολιτική για μείωση του πληθωρισμού

  • Home
  • Market News
  • Επιμένει η Fed στην επιθετική της πολιτική για μείωση του πληθωρισμού

Οι μετοχές διαπραγματεύονταν με μικτά πρόσημα μέχρι νωρίς το απόγευμα χθες αλλά στη συνέχεια υποχώρησαν αφού τα πρακτικά της συνεδρίασης της FOMC από τις 31 Ιανουαρίου έως την 1η Φεβρουαρίου έδειξαν ότι τα επιτόκια θα είναι υψηλότερα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα εν μέσω των συνεχιζόμενων ανησυχιών για τον πληθωρισμό.

Τα πρακτικά έδειξαν επίσης ότι ορισμένοι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής δήλωσαν ότι μια «ανεπαρκώς περιοριστική» στάση πολιτικής θα μπορούσε να ανακόψει την πρόσφατη πρόοδο στη συγκράτηση των πληθωριστικών πιέσεων, γεγονός που υποδηλώνει ότι μπορεί να είναι έτοιμοι να αυξήσουν τα επιτόκια υψηλότερα από την πρόβλεψή τους του Δεκεμβρίου για 5,1%.

Δείκτες

Οι χρηματιστηριακοί δείκτες χθες διαμορφώθηκαν με μικτά πρόσημα. Ο S&P 500 ($SPX) έκλεισε με πτώση 0,16%, σε χαμηλό 4 εβδομάδων, ο βιομηχανικός Dow Jones ($DOWI) με πτώση 0,26%, σε χαμηλό 1 μήνα, ενώ ο Nasdaq 100 ($IUXX) ανέκαμψε από χαμηλό 3 εβδομάδων και έκλεισε με άνοδο 0,05%.

Όλοι σχεδόν οι κλάδοι του S&P 500 έκλεισαν αρνητικοί, με μεγαλύτερο χαμένο αυτόν του Real Estate και μόνες εξαιρέσεις αυτούς των Πρώτων Υλών και των Κατ/κών Αγαθών Διακριτικής Ευχέρειας.

Μετοχές

Η Keysight Technologies (KEYS) έκλεισε με πτώση άνω του 12% για να ηγηθεί των ηττημένων στον S&P 500, αφού ανακοίνωσε ότι οι παραγγελίες του α’ τριμήνου μειώθηκαν κατά 13% σε ετήσια βάση, στα 1,3 δισ. δολάρια, και προέβλεψε προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή για το β’ τρίμηνο στα 1,91-1,97 δολάρια, με τη μέση τιμή να είναι χαμηλότερη από την εκτίμηση των 1,95 δολαρίων.

Η Intel (INTC) έκλεισε με πτώση άνω του 2% και ηγήθηκε των χαμένων του Dow Jones Industrials μετά τη μείωση του τριμηνιαίου μερίσματός της σε 12,5 σεντς ανά μετοχή από 36,5 σεντς ανά μετοχή.

Η Constellation Energy (CEG) έκλεισε με πτώση άνω του 3% μετά την υποβάθμιση της μετοχής από την Credit Suisse σε ουδέτερη από outperform.

Η Palo Alto Networks (PANW), από την άλλη, έκλεισε με άνοδο άνω του 12% για να ηγηθεί των κερδισμένων στον Nasdaq 100, αφού ανακοίνωσε χρεώσεις 2,03 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το β’ τρίμηνο, ισχυρότερες από την εκτίμηση των 1,96 δισεκατομμυρίων δολαρίων, και προέβλεψε χρεώσεις 2,20 -2,25 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το γ’ τρίμηνο, με το μέσο σημείο πάνω από την εκτίμηση των 2,22 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η Garmin (GRMN), τέλος, έκλεισε με άνοδο άνω του 4% μετά την ανακοίνωση των pro forma κερδών ανά μετοχή του δ’ τριμήνου ύψους 1,35 δολαρίων, υψηλότερα από το consensus των 1,17.

Ομόλογα

Τα 10ετή ομόλογα Μαρτίου (ZNH23) έκλεισαν με άνοδο 4,5 μ.β. και η απόδοση των 10ετών υποχώρησε κατά 3,2 μ.β., στο 3,921%.

Για ενημέρωση σχετικά με το αμερικανικό χρηματιστήριο και άλλες μετοχές χρηματιστηρίου, μεταβείτε εδώ.

Για τη συνεχή σας live ενημέρωση επισκεφθείτε το OT Markets Live και συντονιστείτε για το καθημερινό σχόλιο στο κλείσιμο του Χρηματιστηρίου Αθηνών στον «Αντικριστή» του Οικονομικού Ταχυδρόμου.