Καλώς ήρθατε στην Trader24!
Trader24Trader24Trader24
2112346676
tr24@hfeu.com
Παλαιό Φάληρο

Τα οικονομικά νέα και η αναμονή της έκθεσης μισθοδοσίας των ΗΠΑ πίεσαν χθες την Wall Street

  • Home
  • Market News
  • Τα οικονομικά νέα και η αναμονή της έκθεσης μισθοδοσίας των ΗΠΑ πίεσαν χθες την Wall Street

Οι τιμές των μετοχών υποχώρησαν από τα καλύτερα επίπεδά τους την Πέμπτη, λόγω της ανησυχίας ότι η σύσφιξη της Fed θα ωθήσει την αμερικανική οικονομία σε ύφεση, αφού τα οικονομικά νέα έδειξαν ότι ο δείκτης μεταποίησης ISM του Νοεμβρίου συρρικνώθηκε με τον πιο απότομο ρυθμό των τελευταίων 2,5 ετών. Επίσης, οι πιέσεις ρευστοποίησης των θέσεων long εν όψει της μηνιαίας έκθεσης μισθοδοσίας των ΗΠΑ την Παρασκευή επιβάρυναν τις μετοχές.

Δείκτες

Ο S&P 500 ($SPX) υποχώρησε την Πέμπτη κατά -0,09%, ο βιομηχανικός Dow Jones ($DOWI) μειώθηκε κατά -0,56% και ο Nasdaq 100 ($IUXX) αυξήθηκε κατά +0,10%. 

Ελαφρώς ανοδικά έκλεισαν οι κλάδοι των Τηλεπικοινωνιών, της Υγείας και της Πληροφορικής Τεχνολογίας του S&P 500, με τους υπόλοιπους να κλείνουν αμετάβλητοι ή σε αρνητικό έδαφος.

Μετοχές

Οι μετοχές των τσιπ δέχθηκαν πιέσεις χθες, αφού η Stifel δήλωσε ότι τα σχόλια του CEO της Micron Technology σε εκδήλωση της Wells Fargo ήταν «σταδιακά δυσμενή» για τις βραχυπρόθεσμες συνθήκες για τα τσιπ μνήμης. Ως αποτέλεσμα, η Micron Technology (MU) έκλεισε με πτώση άνω του -3% ενώ η Marvell Technology (MRVL), και η Applied Materials (AMAT) έκλεισαν με πτώση άνω του -2%. 

Η Salesforce (CRM) έκλεισε και αυτή με πτώση άνω του -8% και ηγήθηκε των χαμένων του S&P 500 και του Dow Jones Industrials μετά την πρόβλεψη για έσοδα 4ου τριμήνου ύψους 7,93 δισ. δολαρίων, ασθενέστερα από την εκτίμηση των 8,03 δισ. δολαρίων.  Η μετοχή υποχώρησε επίσης αφού ο CEO Taylor δήλωσε ότι παραιτείται, με ισχύ από τις 31 Ιανουαρίου.

Η Costco Wholesale (COST) έκλεισε, επίσης, με πτώση άνω του -6% για να ηγηθεί των χαμένων στον Nasdaq 100 μετά την ανακοίνωση ότι οι συνολικές συγκρίσιμες πωλήσεις του Νοεμβρίου αυξήθηκαν κατά +4,3%, ασθενέστερα από την πρόβλεψη για +7,7%.

Οι μετοχές λογισμικού, από την άλλη, σημείωσαν άνοδο την Πέμπτη χάρη στα αποτελέσματα των Okta και Snowflake που ήταν ισχυρότερα των αναμενόμενων. Η Okta (OKTA) έκλεισε με άνοδο άνω του +23% μετά την ανακοίνωση εσόδων γ’ τριμήνου ύψους 481,0 εκατ. δολαρίων, καλύτερα από το consensus των 464,2 εκατ. δολαρίων, και αύξησε την πρόβλεψη εσόδων για το 2023 στα 1,84 δισ. δολάρια από προηγούμενη πρόβλεψη των 1,81 – 1,82 δισ. δολάρια. 

Η Snowflake (SNOW) έκλεισε με άνοδο άνω του +7% μετά την ανακοίνωση εσόδων από προϊόντα γ’ τριμήνου ύψους 522,8 εκατ. δολαρίων, πάνω από το consensus των 505,7 εκατ. δολαρίων. 

Ομόλογα

Οι τιμές των ομολόγων διεύρυναν τα κέρδη της Τετάρτης μετά τα σχόλια του προέδρου της Fed Powell, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι η Fed θα αρχίσει να επιβραδύνει το ρυθμό αύξησης των επιτοκίων της. Έτσι, τα 10ετή ομόλογα Μαρτίου (ZNH23) έκλεισαν την Πέμπτη με άνοδο +1-3,5/32 μονάδες και η απόδοση των 10ετών μειώθηκε κατά -7,8 μ.β., στο 3,527%.

Για δωρεάν τεχνική ανάλυση μετοχών, το αμερικανικό χρηματιστήριο σήμερα και άλλες μετοχές χρηματιστηρίου, μεταβείτε εδώ.

Δείτε όλες μας τις αναλύσεις και στο OT Markets.