Καλώς ήρθατε στην Trader24!
Trader24Trader24Trader24
2112346676
tr24@hfeu.com
Παλαιό Φάληρο

Ισχυρές πιέσεις στο Χρηματιστήριο Αθηνών με το βλέμμα στην ΕΚΤ

Μόνιμα ευρισκόμενος σε αρνητικό έδαφος, ο Γενικός Δείκτης κατάφερε απλά να αποσοβήσει τα χειρότερα, αμυνόμενος στις ούτως ή άλλως έντονες ρευστοποιήσεις με μια καλύτερη απόδοση από τις λοιπές ευρωαγορές.

Σε κάθε περίπτωση, οι πωλητές επικράτησαν πανηγυρικά, σε μια προεξόφληση για τις επικείμενες ανακοινώσεις της ΕΚΤ σχετικά με τη νομισματική πολιτική της για τις επόμενες εβδομάδες, που όπως όλα δείχνουν δεν θα είναι ευχάριστη για τις μετοχικές αγορές.

Η επίσημη αργία στη Wall Street υποβοήθησε στη διστακτικότητα που προϋπήρχε, καθώς ήταν αδύνατο να δοθεί τέμπο από τη Νέα Υόρκη, σε μια συγκυρία που ήδη βρίσκει λυγισμένους τους βασικούς δείκτες, και μια υφεσιακή λαίλαπα να πλησιάζει, υπενθυμίζοντας ότι οι ΗΠΑ έχουν ήδη μπει σε τεχνική ύφεση, μέχρι νεοτέρας.

Βασικός αρνητικός πρωταγωνιστής στο ταμπλό ήταν ο ΜΥΤΙΛ, που υπεραπέδωσε της πτώσης με -ευτυχώς- μέτρια συναλλακτική δραστηριότητα, ενώ και ο ΟΤΕ τράβηξε τα βλέμματα απορροφώντας από μόνος του το 1/5 του συνολικού τζίρου.

Η πλειονότητα των εισηγμένων σε μεσαία και μεγάλη κεφ/ση έκλεισαν με αρνητικά πρόσημα, με το σύνολο των μετοχών να βγάζουν υπεροπλία πωλήσεων, και τελικά να δίδεται η εικόνα ότι το κενό μέχρι τη ζώνη υποδοχής των 800 μονάδων δεν είναι πλέον τόσο μεγάλο.

Η ένταση της πτώσης των τελευταίων ημερών έχει απομακρύνει για τα καλά την πρώτη κοντινή αντίσταση, ώστε η μεταβλητότητα να αναμένεται υψηλή, αναδεικνύοντας και το μέγεθος του κινδύνου που θα αναλάμβανε κάποιος σε κάποια επενδυτική απόφαση βραχυπρόθεσμου χαρακτήρα.

Για καθημερινές τεχνικές αναλύσεις του Γενικού Δείκτη μεταβείτε εδώ.

Δείτε όλες μας τις αναλύσεις και στο OT Markets.