Καλώς ήρθατε στην Trader24!
Trader24Trader24Trader24
2112346676
tr24@hfeu.com
Παλαιό Φάληρο

Οι μετοχές ανακτούν τις πρώτες απώλειες με τη βοήθεια της Apple

  • Home
  • Market News
  • Οι μετοχές ανακτούν τις πρώτες απώλειες με τη βοήθεια της Apple

Δείκτες

Ο δείκτης S&P 500 (SPY) τη Δευτέρα έκλεισε με άνοδο +0,72%, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones (DIA) έκλεισε με άνοδο +0,45% και ο δείκτης Nasdaq 100 (QQQ) έκλεισε με άνοδο +0,55%.

Μετοχές

Η Apple (AAPL) έκλεισε με άνοδο άνω του +2% τη Δευτέρα λόγω της ισχυρής ζήτησης για τα νέα iPhone 14 Pro και Pro Max, με αναφορές ότι πολλά καταστήματα της Apple έχουν ήδη εξαντλήσει τα νέα τηλέφωνα. Η Apple δήλωσε σήμερα στην ιστοσελίδα της ότι οι πελάτες που επιθυμούν να αγοράσουν τα νέα μοντέλα θα πρέπει προς το παρόν να περιμένουν τουλάχιστον μέχρι τον Οκτώβριο για να τα παραλάβουν.

Οι κατασκευαστές κατοικιών σημείωσαν άνοδο μετά την αναβάθμιση του κλάδου από την KeyBanc Capital Markets σε overweight από underweight. Η Lennar (LEN) και η PulteGroup (PHM) έκλεισαν με άνοδο άνω του +3%, ενώ η DR Horton (DHI) και η Toll Brothers (TOL) έκλεισαν με άνοδο άνω του +2%.

Οι μετοχές των αεροπορικών εταιρειών κινήθηκαν και αυτές ανοδικά τη Δευτέρα λόγω των ενδείξεων για ισχυρότερη ταξιδιωτική ζήτηση. Το Bloomberg NEF ανέφερε ότι η παγκόσμια ζήτηση καυσίμων επιβατικών αεροσκαφών από τις 8 έως τις 14 Σεπτεμβρίου αυξήθηκε κατά +0,1%w/w, η πρώτη αύξηση τις τελευταίες πέντε εβδομάδες. Οι μετοχές των American Airlines Group (AAL), United Airlines Holdings (UAL), Southwest Airlines (LUV) και Alaska Air Group (ALK) έκλεισαν με άνοδο άνω του +3%.

Τέλος, οι φαρμακοβιομηχανίες και οι μετοχές του κλάδου της υγειονομικής περίθαλψης δέχθηκαν πιέσεις τη Δευτέρα, αφού ο πρόεδρος Μπάιντεν δήλωσε ότι η πανδημία έχει τελειώσει. Η Moderna (MRNA) έκλεισε με πτώση άνω του -7% και ηγήθηκε των χαμένων του S&P 500 και του Nasdaq 100. Επίσης, η Edwards Lifesciences (EW) έκλεισε με πτώση άνω του -4% ενώ η Intuitive Surgical (ISRG), η Vertex Pharmaceuticals (VRTX), η Eli Lilly (LLY), η Bristol-Meyers Squibb (BMY) και η Pfizer (PFE), έκλεισαν με πτώση άνω του -1%.

Ομόλογα

Τα T-notes δέχθηκαν πιέσεις τη Δευτέρα εν όψει της διήμερης συνεδρίασης της FOMC που αρχίζει την Τρίτη. Τα 10ετή έντοκα γραμμάτια T (ZNZ22) Δεκεμβρίου έκλεισαν τη Δευτέρα με πτώση -12,5 μ.β. και η απόδοση των 10ετών ομολόγων αυξήθηκε κατά +3,6 μ.β. στο 3,485%. Τα T-notes του Δεκεμβρίου υποχώρησαν σε νέο χαμηλό 3 μηνών ενώ η απόδοση των 10ετών T-notes σκαρφάλωσε σε υψηλό 11 ετών στο 3,561%, επιταχύνοντας τις τεχνικές πωλήσεις.

Οι αγορές φαίνεται πως κρατούν την ανάσα τους καθώς περιμένουν την σημερινή ανακοίνωση του ΔΤΚ, ο οποίος – εκτός απροόπτου – αναμένεται να παρουσιάσει μια μικρή πτώση, η οποία όμως δύσκολα θα είναι αρκετή για να μεταπείσει την κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ από την τρέχουσα νομισματική επιθετικότητά της.

Για δωρεάν τεχνική ανάλυση μετοχών, το αμερικανικό χρηματιστήριο σήμερα και άλλες μετοχές χρηματιστηρίου, μεταβείτε εδώ.

Δείτε όλες μας τις αναλύσεις και στο OT Markets.